Kunstgress på Lillestrøm stadion før jul

Artikkelen er over 15 år gammel

LSK har finansieringen for kunstgress på Lillestrøm stadion klart. Om formannskapet er positive i dag, kan banen tas i bruk i november.

DEL

– Vi er optimister. Vi har vært i møte med ordfører Andreas Hamnes og andre politikere. Jeg har en følelse at stemningen er for våre planer, sier LSK-leder Per Mathisen.

Årsaken er åpenbar: LSK har finansieringen klar. Klubben forskutterer kostnadene på ni millioner fram til 2006, da anlegget er inne på kommunedelplanen.

Trenger garanti

– For ni millioner får vi en kunstgress med undervarme og flomlys. Vi har samtidig prosjektert med en minibane med undervarme, som vi kan bygge seinere.

Det vi trenger er en garanti fra kommunen overfor Kommunekreditt, der vi har fått et lån med effektiv rente på 2,36 prosent og avdragsfrihet i tre år.

Anlegget er planlagt på bane 3, dagens grusbane. Med en kostnadsramme på ni millioner blir utgiftene fordelt mellom Skedsmo kommune, LSK og tippemidler.

– Kravspesifikasjonen fra vår side overfor anbyderne er at vi skal ha det beste som finnes når det gjelder kunstgressanlegg. Dette blir et kommunalt anlegg, der LSK får en drifts- og bruskavtale. Helt avgjørende for oss er at banen i første rekke blir et tilbud til unge fotballspillere, som vil disponere det meste av tida. Vårt a-lag kommer i stor grad til å benytte den på formiddagen.

Ønskes velkommen

Per Mathisen sier LSK med dette prosjektet ikke sniker i køen og kommer foran andre anlegg som er inne i planene neste år.

– Det har vært avgjørende for oss at vi ikke skal gjøre dette. Derfor forskutter vi pengene allerede nå. Vi tror tvert imot at den erfaringen vi trekker med oss vil være til nytte for Strømmen når de skal i gang med sin kunstgressbane til sommeren. Hvis de ønsker det, vil også Strømmen og Team Strømmen spille sine kamper i anleggsperioden på kunstgresset på stadion, sier Per Mathisen.

Skedsmo idrettsråd hilser LSKs planer velkommen.

– Når dette ikke går på bekostning av andre anlegg og planer er det bare flott. Vi synes også det er fint at klubbene i kommunen på Lillestrøm stadion kan leie treningstid til en billigere penge enn de må når de reiser ut av kommunene, sier leder Robert Spilman.

Artikkeltags