Klarsignal for Tour de Ski

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Tour de Ski blir arrangert som planlagt, bekreftet arrangøren torsdag. Snømangel i Europa har gjort at det har spøkt for den niende utgaven av konkurransen.

DEL

Etter samtaler torsdag, hvor værprognosene for den nærmeste uken var et sentralt tema, har skiforbundet i Tyskland, Sveits og Italia sammen med FIS blitt enig om å starte TdS som planlagt 3. januar.

Snømangel og mildvær har skapt store utfordringer, særlig i Oberstdorf. Nå er det meldt minusgrader allerede til helgen. Det betyr at arrangøren kan sette i gang produksjon av kunstsnø.

I sveitsiske Val Müstair er sprintløypa nesten klar til bruk. I italienske Toblach er 2,5 kilometer av en løype på 5 kilometer snølagt. Resten vil bli produsert de nærmeste dagene.

Italienske Val di Fiemme har kunnet produsere snø i flere dager. Monsterbakken opp Alpe Cermis, som avslutter Tour de Ski, er dekket av snø. Den siste utfordringen er å få snølagt traseen mellom Lago di Tesero skistadion og bort til avslutningsbakken. Det er arrangøren trygg på at de nå klarer. (©NTB)

Artikkeltags