Klar for kongelaget

GJENNOM NÅLØYET: Vebjørn Berg ble skytterkonge i 2008 og 2009. Torsdag skyter han om sin tredje tittel under Landsskytterstevnet. FOTO: PER STRAUME

GJENNOM NÅLØYET: Vebjørn Berg ble skytterkonge i 2008 og 2009. Torsdag skyter han om sin tredje tittel under Landsskytterstevnet. FOTO: PER STRAUME

Artikkelen er over 4 år gammel

Med 247 poeng skal Vebjørn Berg (34) torsdag skyte for sin tredje tittel som skytterkonge under Landsskytterstevnet.

DEL

Skytterne i klasse 5 gjorde onsdag unna sine 25 skudd som avgjør om de kommer med torsdagens konge- eller prinsesselag eller må innfinne seg med en plass lenger ned på resultatlista.

Berg hadde ikke skutt banestevner tidligere i sesongen før Blaker-karen inntok standplass under Landsskytterstevnet i Sandnes.

Berg har i lengre tid slitt synsproblemer. En muskelspasme på linsemuskulaturen har gjort at romerikingen tidvis kun har sett «grøt» i siktet. Under onsdagens kvalifisering til kongelaget virket det ikke som om blakværingen var nevneverdig plaget av øyesykdommen.

Berg skjøt 247 av 250 oppnåelige poeng. Kun på den stående skytingen avga han poeng.

– Jeg er veldig godt fornøyd. Dette var mitt første banestevne i sommer og det fungerte ganske bra. Det er veldig moro å være med på Landsskytterstevnet, sier skytterkongen fra 2008 og 2009 til NRK.

Fikk skjelven

I det siste laget skjøt Simon Kolstad Claussen. Setskog-gutten var NRKs ekspertkommentator Ola Lunde sin store favoritt før onsdagens skyting.

Høland/Bjørkelangen-skytteren startet den liggende skyting med 50 poeng av like mange oppnåelige og fem innerblinker.

23-åringen fikk store problemer på den stående skytingen. Der ble det fem niere og dermed var det plutselig ikke mulig å få mer enn 245 poeng for romerikingen, som er nummer to i norgescupen sammenlagt.

Til slutt ble det 241 poeng for Kolstad Claussen. Det holdt ikke til kongelaget. Samme poengsum fikk Jan Ole Skotterud fra Rælingen.

– Sesongens dårligste. Det ble for mye puls i geværet, sier Kolstad Claussen til NRK.

Lå godt an

I lag 54 lå lenge både Hege Jødahl fra Blaker og Ullensakers Lars David Øvrum jr. godt an til en plass i kongelaget.

Etter 15 skudd – stående, knestående og liggende – hadde romerikingene kun avgitt ett poeng. På den siste 10-skudden måtte de imidlertid se flere poeng glippe. Jødahl endte på 243 poeng etter blant annet en sjuer, mens Øvrum jr. endte på 244 poeng.

– Det var god skyting på de første 15 skuddene. Da gjorde jeg det jeg hadde planlagt. Så ble det for høy spenning og jeg tok meg ikke god nok tid. Likevel er dette det beste resultatet jeg har hatt på Landsskytterstevnet noen gang, sier Øvrum jr. til statskanalen.

I prinsesselaget

Daniel Sørli fra Høland/Bjørkelangen skjøt fire niere på de fire siste skuddene i 10-skudden. Dermed falt poengsummen fra 246 til 242 poeng for ham.

I prinsesselaget torsdag skyter Stine Cecilie Granlund fra Nannestad og Blakers Hege Jødahl. De fikk henholdsvis 244 og 243 poeng.

15 skyttere deltar i kampen om konge, dronning og prinsessetittelen i kongelaget torsdag kveld under Landsskytterstevnet.

Tommy Johansen fra Blaker skjøt også 243 onsdag.

Disse skyter i kongelaget:

Ola Tore Dokken, Nordre Land 248 poeng

Kim-André Aannestad Lund, Jondalen 247 poeng

Ole Kristian Bryhn, Røyken og Hurum 247 poeng

Vebjørn Berg, Blaker 247 poeng

Bjarne Muri, Oslo Østre 246 poeng

Tore Gaute Jøingsli, Lom og Skjåk 246 poeng

Anders Advin Gusdakl, Imenes 246 poeng

Eileen Torp, Rakkestad 246 poeng

Gisle Ommedal, Time 246 poeng

Jon Olav Ågotnes, Sartor 246 poeng

Roar Kongsjorden, Rollag og Veggli 246 poeng

Tore Veie, Rissa 246 poeng

Katrine Aannestad Lund, Jondalen 246 poeng

Odd Arne Brekne, Lyngdal 245 poeng

Tor Arnfinn Homme, Topdal 245 poeng

Artikkeltags