Kjørte seg opp 10 plasser!

Henrik Kristoffersen.

Henrik Kristoffersen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Henrik Kristoffersen (20) lå på 14. plass etter 1. omgang av kveldsrennet i Madonna di Campiligo, men kjørte meget sterkt i finaleomgangen og ble nummer fire.

DEL

– Jeg er selvfølgelig litt sur, det er aldri gøy å komme på 4.-plass. Det er førsteomgangen som ødelegger, ingen tvil om det. I annen omgang gikk det bra, men jeg er ikke helt fornøyd. Jeg tapte for mye på toppen, da var jeg litt rund, men på slutten var det bra, sier Henrik Kristoffersen til NTB etter å ha tatt sin beste plassering for vinteren siden seieren i Levi i november.

I finaleomgangen kjørte han tredje raskest av samtlige og plukket altså 10 plasser.

– Mistet rytmen

14. plassen han delte sammen med franske Jean-Baptiste Grange var han lite fornøyd med.

– Jeg kom bra i gang på toppen, men så kom jeg bakpå og skiene forsvant ut. Det ble svakt og dårlig etter feilen som gjorde at jeg helt mistet rytmen, sa Henrik Kristoffersen til NTB etter førsteomgangen.

– Jeg må bare satse alt og gi gass i annenomgangen. Det er ikke noe annet å gjøre, sa han til NTB.

Det gjorde han også og kjørte seg opp hele ti plasser.

Tyske Felix Neureuther vant rennet foran landsmannen Fritz Dopfer. Svenske Jens Byggmark skjøv Kristoffersen utenfor pallen med 10 hundredeler.

Tung norsk dag ellers

Rælingen-gutten forsvarte også Norge på en ellers dårlig dag.

Leif Kristian Haugen endte helt nede på 25. plass, mens Jonathan Nordbotten ble nummer 27. Sist av dem som fullførte finaleomgangen.

For Kristoffersen venter nå noen dager julefeiring hjemme i Norge. Inn i den kan han ta med seg litt etterlengtet selvtillit etter gårsdagens 2. omgang.

Neste verdenscuprenn i teknisk disiplin er slalåmen i Zagreb 6. januar, siden showrennet i München 1. januar er avlyst.

Kristoffersen om Aksel i Bak Mål: – Han holder kortene sykt tett til brystet

Artikkeltags