Romerikingene hadde ballen og kunne fått med seg uavgjort i sluttsekundene, men i stedet for å få en avslutning på mål, endte det hele med et innspillsførsøk som aldri kom fram. Lillestrøms 19. tekniske feil, angrep som ikke ble avsluttet med skudd, fratok også gultrøyene poengmuligheten.

Tidvis gjorde imidlertid laget en veldig god kamp mot hordalendingene som sto med like mange poeng – to – før kampen.

– Det er bittert å stå igjen uten poeng etter denne kampen. Vi hadde full kontroll på dem til langt ut i andre omgang, sier trener Stian Bjermeland.

Kom tilbake

Etter at de første minuttene var overkjøring fra vertene, kom Lillestrøm seg mer med i kampen. 4-1 ble til 4-4 og keeper Stian Mathisen begynte å redde skudd. Men også i den perioden gjorde alle balltapene at Stord hadde initiativet. På de første 14 minuttene gjorde Lillestrøm ni tekniske feil. Det er altfor mange på dette nivået.

– Vi kastet blant annet bort en del kontringssjanser. Det er vanskelig å si hva alle feilene kommer av, men det er klart vi må spille mer med høy risiko på dette nivået, mener treneren.

Godt forsvars- og målvaktsspill gjorde imidlertid at Lillestrøm kun var to mål bak halvveis, 10-8.

Sjakktrekk

Etter pause var bildet et helt annet. Stord gjorde feil og Lillestrøm fikk kjøre kontringer. På det meste ledet romerikingene 16-13 og så ut til å ha god kontroll på kampen.

På stillingen 17-15, 12 minutter før slutt, tok Stords danske trener ut målvakt og spilte med en ekstra utespiller.

Fire minutter senere sto det 18-18 på tavla. Stord fikk ta mange avslutninger ganske bredt i banen og fra lang distanse, men keeper Stian Mathisen hadde svært få redninger de siste 20 minuttene.

– Det virket som vi mistet mye av rytmen og ble usikre da vi hele tiden sto med én spiller mindre. I tillegg fikk vi ikke straffet dem, siden de satte sjansene sine. Jeg er heller ikke fornøyd med egen innsats mot slutten av kampen. Jeg vurderte å bytte meg selv ut, men ville være på banen da kampens skulle avgjøres.

Avslutningen ble en thriller hvor også en betydelig andel tekniske feil gjorde at kampen sluttet bittert for Lillestrøm.

PS: I kvinnenes 1. divisjon vant Rælingen 29-20 borte mot Viking i Bergen, mens Fjellhammer fortsetter å imponere. Søndag ble Fana slått 30-22 i Lørenskoghallen. Fjellhammers menn tok også en sterk borteseier. De vant 26-22.mot Kristiansund.