– Kan bli årets hit

TIL LØRENSKOG: Mats Frøshaug (til venstre) og Patric H?rnqvist under ishockey-landskampen mellom Norge og Sverige i Halden for et par sesonger siden.

TIL LØRENSKOG: Mats Frøshaug (til venstre) og Patric H?rnqvist under ishockey-landskampen mellom Norge og Sverige i Halden for et par sesonger siden. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Sportssjef Atle Olsen tror Mats Frøshaug fort kan bli årets ishockeysignering. Onsdag ble han og finske Eerikki Koivu klare for Lørenskog.

DEL

Den 21 år gamle centeren ble sett på som et av landets største talenter – og var i VM-troppen i 2008 – før en hodeskade satte ham på sidelinja.

Han fikk en del kamper for Manglerud Star i vinter, før han i går ettermiddag signerte for Lørenskogs iskrigere den kommende sesongen.

– Dette kan fort bli årets signering i norsk ishockey. Får Mats det til å fungere holder han internasjonalt snitt. Han har en fenomenal fysikk, roser sportssjefen.

NHL-aktuell

Sin unge alder til tross har Oslo-gutten Frøshaug spilt for Luleå og Linköping i den svenske eliteserien.

Han er også på blokka til den canadiske NHL-klubben Vancouver Canucks.

– Han skal trene med dem i sommer og i høst. Han kommer tilbake før seriestart, såframt han ikke imponerer så mye at han får kontrakt, sier Olsen.

Uansett tror sportssjefen at nysigneringen har alle muligheter til å ta steget ut igjen i løpet av kort tid.

Stor back

Frøshaug signerte samtidig med Storhamar-backen Eerikki Koivu. 29-åringen blir den tredje finnen i kommende sesongs stall.

– Han er kanskje ikke den som bidrar mest offensivt. Men han er bunnsolid defensivt. Det er noe vi trenger i dette laget, mener Atle Olsen.

Sportssjefen utelukker ikke flere signeringer i løpet av kort tid.

Som Romerikes Blad tidligere har skrevet skal Vålerenga-trioen Knut Henrik Spets, Lars Erik Spets og Anders Fredriksen fortsatt være aktuelle.

– Vi har ikke fått nei fra noen av spillerne vi er i dialog med, er det Olsen vil si om den saken.

Artikkeltags