Julie ypper seg i europatoppen

Artikkelen er over 14 år gammel

Skiskyttertalentet Julie Bonnevie-Svendsen (17) ble nummer to i juniorklassen da årets europacup ble innledet på Geilo i går.

DEL

Nittedal-jenta, som målte krefter med Liv Grete Skjelbreid Poiree & Co på Beitostølen for ti dager siden, stilte mot mer jevnaldrende jenter i går. Og resultatet kom i første forsøk.

Andreplass på 12,5-kilometeren på Geilo var et nytt bevis på at Julie trolig er det aller største talentet på jentesida i norsk skiskyting for øyeblikket.

Gikk raskest

Og igjen var det farten i sporet som var det mest imponerende ved Nittedal-løperens innsats. Vinneren Inna Mozheritina fra Kasakhstan vant løpet, men hun hadde bare et tilleggsminutt mot Julies fire bom på standplass.

Likevel var Julie bare et drøyt minutt bak vinneren tirsdag. Om hun skulle vunnet europacupkonkurransen, måtte hun ha kuttet ned på bommene på stående.

I liggende var hun nemlig feilfri, men på stå ble det henholdsvis tre og en bom i går.

Også seniorene gikk på Geilo tirsdag, men det er ikke mulig å sammenligne Julies tid med seniorvinner Albina Akhatova, ettersom disse gikk 15 kilometer mot juniorenes 12,5.

Broren bak

Det er nettopp fra Nittedal SSL som de mest lovende skiskytterne fra Romerike kommer. Også i juniorklassen for gutter hadde klubben med deltakere, blant andre Julies storebror Martin Bonnevie-Svendsen.

Han ble nummer 13 av 25 startende med fire bom, men ble slått av klubbkamerat og navnebror Martin Eng.

Han ble nummer sju i e-cupåpningen med fem bom, drøyt fire minutter bak vinneren Emil Hegle Svendsen fra Trøndelag.

Artikkeltags