Jublet som for gull

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Lars Jahr Røine hadde før gårsdagens NM aldri løpt under 48 blank på 400-meteren. Det gjorde han i går – da jublet junioren som om han hadde vunnet etter femteplassen.

DEL

Med tiden 47,91 satte han klar ny personlig rekord. Den gamle var på 48,07.

– Det var helt utrolig deilig. Når jeg så opp på tavla etter målgang og så tiden var alt blodslitet og all trening til de grader verdt det, forteller Røine til Romerikes Blad i går kveld.

Han har nå brutt en ny sekundsbarriere, men har ikke hastverk med å gå ytterligere sekunder ned.

– Det er alltid deilig å komme seg ned på et nytt tall, men jeg er fortsatt ung og jeg har god tid på å komme meg lengre ned, forteller 21-åringen.

Gir treneren æren

Fetsund-løperen er ikke blyg når han gir all ære til sin trener Przemk Kram fra Polen.

– Han har trent meg siden 2001 og fått meg fra 54-tallet og nå ned på 47. Han har hjulpet meg mer enn folk aner og vi har et kjempeforhold, forteller Røine.

Den fremadstormende 21-åringen er ikke i tvil om at dette er hans største prestasjon noen gang. Men allerede nå har han begynt å tenke på neste års sesong.

– Jeg kommer til å løpe stevner ut august. For så å begynne å konsentrere meg om neste sesong allerede i september. Jeg kommer til å fortsette satsingen i samarbeid med Kram for å se hvor langt dette kan gå, avslutter Røine.

Opplevelse

I morgen starter NM for alvor med åpningsseremoni. For høydehopper Anders Falkum fra Nittedal blir NM på Bislett en opplevelse framfor en konkurranse.

– Jeg har vel kun hatt tre til fire høydeøkter i år. Men når jeg fikk vite at NM skulle holdes på nye Bislett stadion måtte jeg bare være med – for opplevelsens skyld.

Falkum regner ikke med å få noen gode resultater under NM. Nittedølen som har 2.11 som personlig rekord har slitt med å finne formen etter akillesskaden han pådro seg for to år siden. Nå satser han muligens på løp i stedet.

– Jeg får se an litt mot neste år. Hvis kroppen og akillesen holder kan det hende jeg vil satse på 1.500 meter i framtida, forteller han.

– Gleder meg

Helgen blir det første ordentlige møtet med senioreliten for Tale Ørving (17) fra Fetsund. Hun deltok tidligere i sommer i junior-NM i Bergen. Der kom hun til finalen, men var uheldig og krasjet i en hekk.

– Jeg gleder meg veldig til helgen, samtidig som jeg er litt spent, forteller 17-åringen og fortsetter:

– Målet mitt er å komme til finalen. Og så bare kline til for å se hvor langt det rekker.

Artikkeltags