Jubel for bane uten ball

Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Er det rart det ble feiring: Nye Romerike friidrettsstadion er blant Norges beste – helt uten fotballmål.

DEL

– Endelig har vi en egen bane som bare skal brukes til friidrett, jubler jentene fra klubbene som skal dele den nye Romerike friidrettsstadion.

Karoline Blix-Hansen Nilsen (16) fra Lørenskog FIL, Marte Kristine Sørhagen (18) fra Minerva IS og Caroline Sofie Tenold (13) fra Strømmen IF har ventet lenge på å få kunne løpe utpå den røde banen.

– At det ikke skal sparkes fotball her gjør det mye morsommere. Når folk sier at det er Norges fineste anlegg blir det ekstra gøy, er jentene enige om.

– Hvordan blir det å måtte dele banen med andre klubber?

– Ingen av oss er store klubber, så det skal gå bra. Å møte andre folk på treningene blir bare morsomt.

Alle tre trener minimum fem ganger i uka, og satser på en friidrettskarriere. Til det trenger de best mulig forhold.

Nye idrettsstjerner

Kalle Glomsdalen fra Norges Fri-idrettsforbund er ikke i tvil:

– Her vil framtidige internasjonale størrelser kunne dyrkes, påpekte han fra talerstolen under den offisielle åpningen lørdag.

Bak ham sto tre ordførere og nikket samtykkende.

– Dette er et vakkert stykke interkommunalt samarbeid, er Rælingen-ordfører Terje Granerud (Ap), Skedsmo-ordfører Anita Orlund (Ap) og ordfører Åge Tovan (Ap) fra Lørenskog enige om.

Hver og en slapp til med gratulasjoner og lovord om friidrettsanlegget foran utøvere, foresatte og nysgjerrig frammøtte fra alle de tre kommunene, som skal dele anlegget seg imellom.

For alle

– Alle skal få slippe til her, fra barn og unge, til profesjonelle og mosjonister. Skolene er allerede i gang her, opplyser Tovan.

Først rundt banen lørdag formmiddag var derimot Lillestrøm byorkester, med representanter fra de tre klubbene i fint "17.-maitog" følgende etter.

Den virkelige åpningen ble gjort ved at de minste utøverne fikk løpe 100 meter og bryte det røde båndet, holdt oppe av kommunenes ordførere.

Geir Martinsen fra Minerva har vært de tre klubbenes representant, og ledet arbeidet siden beslutningen om å bygge endelig ble gjort i 2003.

Lover tribuner

– Stadion har et unikt design, tilpasset området og værforhold. I nærmere 25 år har det blitt jobbet for å lage et slikt anlegg. Allerede nå har vi merket en økning i rekrutteringen. Dette er et anlegg for alle – også tilpasset funksjonshemmede, forteller han.

–Senere i høst skal det bygges et arrangementsbygg. Men det mangler en ting: Tribuner. Jeg håper ordførerne kan være like flinke til å love oss dette nå, som de gjorde med denne stadion før forrige valgkamp, oppfordret han.

Foruten Granerud, som ikke går til gjenvalg, forsikret både Orlund og Tovan at tribuner skal komme.

På Romerike friidrettsstadion er målet å arrangere nasjonale stevner – med egne utøvere i tet.

Artikkeltags