Romerikes Blad vet at LSK kvinner har forsøkt seg på flere av EM-profilene, for å forsterke laget inn mot høstens serie- og cupinnspurt, og ikke minst Champions League.

Øverst på lista står Solverig Gulbrandsen, landets trolig største profil i kvinnefotballen. Veteranen leverte et veldig sterkt mesterskap, ble plukket ut blant EMs aller beste spillere og fikk på mange måter en ny vår som internasjonal toppspiller.

Haken er ikke bare at 32-åringen spiller for erkerivalen Vålerenga, hun er attpåtil spillende trener der.

Med tanke på at Oslo-klubben i sesongen med hundreårsjubileum langt fra har sikret plassen, vil det uansett ikke bli billig.

FØLG LSK LIVE I KVELD!

– Ikke tenkt på overgang

Gulbrandsen kom mandag hjem fra familieferie i Spania. Hun innrømmer at hun er blitt gjort kjent med interessen.

– Ja, jeg vet at LSK kvinner er interessert. Men jeg vet også at jeg har en kontrakt med Vålerenga som løper ut året. Dette er noe klubbene må prate om, sier hun til Romerikes Blad.

Tidligere landslagstrener Eli Landsem sitter i det sportslige utvalget til Oslo-klubben. Lørenskog-kvinnen er svært lite lysten på å slippe juvelen.

– Hadde situasjonen vært annerledes, kunne det nok vært mindre vanskelig for oss. Men vi har langt fra sikret plassen, og Solveig er selvfølgelig en veldig viktig brikke. Eventuelle forhandlinger er jeg ikke involvert i, men fra et sportslig perspektiv har vi ikke lyst til å gjøre dette. Men vi er selvfølgelig interessert i å høre hva Solveig selv har lyst til. Det spiller selvfølgelig en rolle i denne saken.

Og Gulbrandsen selv kommer til å ta en prat med klubben. Hun hevder hardnakket at hun ikke har tenkt mye på dette etter mesterskapet.

– Nei, jeg har knapt ofret det en tanke. Alt fokus ligger på jobben i Vålerenga. Det er der jeg har kontrakt.

– Har du snakket med LSK kvinner?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere.

LIVE: Avaldsnes - LSK

Tause parter

Verken LSK eller Vålerenga vil bekrefte at det pågår forhandlinger mellom klubbene. Men med tanke på at overgangsvinduet stenger søndag kveld, må det arbeides fort for å få overgangen i orden.

– Solveig er en interessant spiller for LSK kvinner. Noe mer kan jeg ikke si om denne saken, sier sportsadministrator Simon Mesfin.

Daglig leder Morten Sandnæs i Vålerenga er ikke mer meddelsom.

– Vi er kjent med LSKs interesse. Men jeg vil verken bekrefte eller avkrefte at vi er i forhandlinger, sier han.

Christensen-avslag

I tillegg til en overgangssum kan det etter det RB-sporten kjenner til være snakk om at romerikingene kan låne ut spillere til Oslo-klubben.

Sportssjef og assistenttrener Hege Riise ønsker heller ikke å si mye om situasjonen.

– Vi er interessert i Solveig. Alle som så EM vet jo hvor god spiller hun er. Utover det har jeg ikke noe å kommentere på dette tidspunktet.

I tillegg til Gulbrandsen skal LSK kvinner også ha forhørt seg om midtstopper Marit Fiane Christensen fra sølvjentene fra EM. Men der skal Åråsen-klubben ha fått blankt nei fra Amazon Grimstad.

– Hun er ikke aktuell for oss slik situasjonen er nå, sier Simon Mesfin.

PS: Lørdag møtes LSK kvinner og Vålerenga hverandre til seriekamp i LSK hallen.