Romerikes Blad vet at klubber som Frisk Asker og Vålerenga kan tenke seg Jakobsens tjenester til høsten, men 38-åringen håper å få Lørenskog ishall som sin nye hjemmearena.

– Vi er enige om det meste. Lørenskog har gjort veldig mye riktig de siste årene, og det hadde vært gøy å være med på å bygge opp noe der. Klubben har et stort potensial, sier Jakobsen til Romerikes Blad.

Kona Marianne kommer fra Rælingen og Jakobsen selv er fra Ellingsrud. Familien har allerede bestemt seg for å bosette seg i Lørenskog når de i sommer kommer hjem etter 14 år i Sverige, Tyskland, Sveits og Østerrike.

– Siden vi skal bo der, hadde det vært helt topp om det klaffet med spill i Lørenskog, forteller Graz-spilleren med 122 landskamper på samvittigheten.

Trenger jobb

Utfordringen blir å skaffe Jakobsen og kona jobb. Hockeyspilleren, som er utdannet rørlegger, er åpen for det meste, mens Marianne ønsker seg noe innen reklame og mediebransjen.

– For Marianne og meg er det viktig hvem som kan skaffe oss jobb. Jeg er ikke 19 år lenger og må tenke på framtida, sier Jakobsen, som denne uka er i Oslo for å spille OL-kvalifisering.

38-åringen har spilt både med og mot Atle Olsen og tar gjerne opp igjen samarbeidet med sin tidligere backkollega i Lørenskog.

– Jeg har tenkt å holde på et par år til, forteller veteranen.

Håper

John Nylén i Lørenskog IK forteller at flere personer i klubben jobber med å finne aktuelle arbeidsplasser til Jakobsen og kona.

– Det er alt som gjenstår. Vi hadde noe på gang for ikke lenge siden, men på grunn av de dårlige økonomiske tidene ble det ikke noe av. Vi har forhørt oss med de nærmeste sponsorene, men langt fra vært på alle, forteller Nylén.

– Dere regner med at dette går i orden?

– Det gjør vi. Senest onsdag snakket jeg med noen som var positive til å hjelpe Tommy med jobb.

Lørenskog har diskutert muligheten for å ansette Tommy og/eller kona Marianne i ishockeyklubben, men dette ser ikke ut til å være aktuelt lenger.

– Vi har snakket om Tommy som sportssjef, men da vi allerede har en habil sportslig gruppe tørr vi ikke det med dagens økonomiske situasjon, sier Nylén.