- Ingen nye i 2004

Artikkelen er over 15 år gammel

LSK-trener Arne Erlandsen har fått de økonomiske rammene fra ledelsen på Åråsen. Han tror ikke klubben vil få en eneste ny spiller i 2004.

DEL

LSK-formann Per Mathisen har flere ganger uttalt at LSK skal styrke stallen foran neste sesong. Trener Erlandsen tror ikke på formannens lovnader.

– Med de økonomiske rammene som klubben har nå, har vi ikke råd til å hente en eneste spiller. Hvis det skal komme inn nye spillere i vår stall, må de lønnes av investorer. Det har jeg fått beskjed om, sier Arne Erlandsen.

LSK-treneren regner derfor med at det er de som allerede har kontrakt med Åråsen-klubben som vil utgjøre neste års stall.

– I tillegg til dem som allerede har kontrakt, regner jeg med at ungguttene Harald Hauge og Anders Thorbjørnsen vil bli tilbudt kontrakt. Utover det tror jeg ikke det vil komme nye spillere til oss, sier Erlandsen.

Avblåste jakten

Konsekvensen av klubbens økonomiske situasjon ble i går at treneren umiddelbart avblåste all spillerjakt. Rune Buer Johansen (Sogndal), Alex Valencia (Brann) og Per Egil Swift (Lyn) fikk beskjed om at det ikke lenger er aktuelt for LSK å skrive kontrakt med dem for 2004.

– Jeg har hatt løpende kontakt med disse spillerne og deres agenter. Men etter å ha blitt forelagt de økonomiske mulighetene for 2004, ser jeg ikke lenger noen grunn til å bruke mer tid på disse spillerne. Jeg ønsker ikke å holde spillerne for narr, sier LSK-treneren.

43-åringen disponerer nå 19 spillerne som har kontrakt med klubben. I tillegg regner han med at både Harald Hauge og Anders Thorbjørnsen vil bli tilbudt plass i stallen.

– Jeg forholder meg til at dette er de 21 spillerne vi har når sesongen 2004 starter, sier Erlandsen.

– Sjanse for de unge

– Er du fornøyd med det?

– Jeg registrerer at klubben ikke har til hensikt å erstatte spillere som har forsvunnet. Jeg regner med at det også får konsekvenser for ambisjonsnivået. Du kan ikke regne med å opprettholde det samme nivået hvis du ikke erstatter spillere som forsvinner. De som tror at det er mulig, lever i en drømmeverden.

– Du har 21 spillere?

– Ja, vi har det. Men mange er unge. Det gjør stallen fersk. Nå er det opptil de mange unge spillerne å gripe sjansen. Det er i hvert fall liten tvil om at de vil få muligheten til å utvikle seg, sier Erlandsen.

– Usikker

Det som bekymrer Erlandsen er at fem av de 21 spillere muligens ikke vil være i trening før langt ut i januar. Både Kasey Wehrman, Peter Werni, David Vidarsson, Tom Kristoffersen og eventuelt Stian Berget (skal muligens opereres i lysken) vil trenge tid på å komme tilbake etter skader og operasjoner.

– Vi trenger alle friske for å opprettholde nivået på trening. Laget kan bli bra dersom alle de etablerte spillerne holder seg friske, men av erfaring vet vi at det ikke er slik. Derfor er det også grunn til å være usikker på 2004.

Sitt eget forhold til spillerne i klubben har han ingen problemer med.

– Jeg har aldri hatt noe problem med forholdet til spillerne. Hvis jeg får det, er det helt naturlig for meg å ta det opp med spillerne. Mulig at det ikke er like naturlig for dem. Men for meg er det helt uproblematisk foreløpig, sier Erlandsen.

Artikkeltags