- Ikke i nærheten av LSK

IKKE HANDLINGSLAMMET: Petter Myhre er innstilt på å gjøre det beste ut av mannskapet han har som VIF-trener. Vålerenga er så blakke at de må selge før de kan kjøpe nye spillere. FOTO: SCANPIX

IKKE HANDLINGSLAMMET: Petter Myhre er innstilt på å gjøre det beste ut av mannskapet han har som VIF-trener. Vålerenga er så blakke at de må selge før de kan kjøpe nye spillere. FOTO: SCANPIX Foto:

Artikkelen er over 12 år gammel

– Jeg vet hvordan ståa er, men det er kanskje på tide omverdenen får vite det også. Vålerenga kan ikke konkurrere økonomisk med LSK og de andre klubbene i norsktoppen.

DEL

Det er VIF-trener Petter Myhre som slår dette ettertrykkelig fast. Romerikingen vil ikke bruke situasjonen som unnskyldning for den svake sesongstarten, for Myhre innrømmer at VIF har underprestert. Men han må leve med utålmodigheten hos Klanen. Der lever fremdeles mange i villfarelsen om at Oslo-klubben er rikest i Norge.

– Økonomi er ikke alt heller, og så klart har vi ambisjoner om å ligge høyere enn det vi gjør nå. Samtidig er ting annerledes enn for bare et par år siden. Vi har kun det 7. høyeste budsjettet i Tippeligaen, og dessuten sliter vi med større utgifter på leie av stadion og lokaler, sier Myhre om millionsluket på Valle.

– Hva vil du si er den største forskjellen på LSK og VIF nå?

– Sportslig sett er det enkelt å peke på at Lillestrøm kan dytte inn på spillere som Arild Sundgot og Espen Søgård fra benken med 200 eliteseriekamper hver, mens vi har tenåringer. Det er en forskjell i kamp, og det er også forskjell i hverdagen på trening. Unge spillere varierer mye mer, sier Petter Myhre.

Ser framover

Den tidligere Strømmen- og Skjetten-spilleren har fått en vanskelig start på 2007. Derfor føler han også behov for å lette hjertet litt – ikke bruke de manglende midlene som en forsvarstale, men snarere forklare at man ikke er handlingslammet i forhold til resten. Det finnes rett og slett ikke penger.

– Det er selvsagt sunt at man ikke bruker mer penger enn man har. Men etter tre år med medaljer blir det feil å si at 6. plass er ok også, selv om det kanskje er nettopp der vi ligger sportslig og økonomisk i Norge akkurat nå.

– Er dere i ferd med å bli akterutseilt i toppen av norsk fotball?

– Nei, du kan kalle dette å investere i framtida. Vi har lite å investere akkurat nå, men om to-tre år kan vi forhåpentligvis høste fruktene av dagens arbeid. Da har unggutta spilt langt mer toppfotball og forhåpentligvis utviklet seg mye. Kanskje har vi en ny stadion med nye inntekter og ny ekstern kapital på vei inn. I tillegg til at vi har brukt lite penger over en lengre periode. Først da kan vi gjøre grep som de LSK gjør på spillermarkedet nå.

– På Åråsen virker det som om Per Berg & Co virkelig har bestemt seg, sier Myhre, og sikter blant annet til det siste spillerkjøpet, Starts Marius Johnsen.

Topp mot bunn

– Hvordan ser du på søndagens kamp mot erkerivalen?

– Ser du kun på tabellen, så er dette topp mot bunn. Spillemessig er det nok jevnere, for vi har et unaturlig misforhold mellom sjansene vi har skapt og det motstanderne har fått til. Men LSK er favoritter, de spiller hjemme og har åpnet bra – som forventet. Vi har vært best i sju av ni kamper, men scorer for lite og har aldri opplevd gli i to kamper på rad.

– Hva er problemet?

– Da jeg tok over i fjor, spilte vi 15 obligatoriske kamper og tapte kun én, mot LSK på Åråsen. Det var stort sett stang inn hele veien. Jeg forsøkte også å si at det ikke var naturlig at den flyten ville fortsette inn i det nye året, men fikk lite gjennomslag for det. Og det har dessverre slått til. Vi har famlet i forhold til laguttak og fått få klare svar. Så har vi endelig trodd vi har vært på gang, bare for å oppleve en ny smell i neste serierunde, sukker Myhre.

Lørenskog-guttens trøst er at VIF lå 12 poeng bak LSK i fjor også – og havnet rett foran på bronseplass.

Med en oppskriftsmessig LSK-seier søndag er avstanden allerede oppe i 11...

Artikkeltags