OM 2. DIVISJON

De bør våkne start, for ellers kan 2. divisjon anno 2007 meget godt bli året uten topplag fra Romerike.

Status så langt er i hvert fall at tre av fem er nær nedrykk, mens to foreløpig frister en småkjedelig tilværelse midt på tabellen.

Sjekk 2. divisjonstabellene her!

Målløse

På forhånd stilte RB-sporten størst forventninger til Eidsvold Turn og Lørenskog. Ingen av dem har innfridd, og spesielt har det vært tynt framover.

Turn har møtt ganske tøff motstand i innledningen og er riktignok ubeseiret til nå. Men uttellingen og underholdningen har ikke vært god. To ganger er man reddet av tvilsomme straffespark mot slutten, og begge hjemmekampene har hatt underholdningsverdi omtrent som et finsk fjernsynsteater.

Imens har Nybergsund og Tønsberg – som ventet – tatt full pott og allerede tatt ut ei solid luke til Myhrer-gjengen. De to avdelingsfavorittene vil neppe avgi mye i løpet av året, og Turn bør ikke slippe duoen lenger ut av syne.

Varsellamper

Når det gjelder Lørenskog, bør man umiddelbart innse – i stedet for å benekte – at man har en spisskrise. Det hjelper lite å ramse opp skapte målsjanser når uttellingen fremdeles står til stryk.

Før sesongen handlet alle forhåndssakene fra Rolvsrud om hvem som skulle erstatte målene til de forsvunne toppspissene. Svaret var at det skulle spilles annerledes og flere skulle dele på målansvaret.

Du kan godt si de har delt på det – angrepsspillerne ligger stort sett på "delt 0 scoringer", og de har definitivt delt skyld. 0-0 mot svake Hammerfest var det foreløpige lavmålet i en tung seriestart som bare har gitt fire av tolv mulige poeng. Klubben spiller trolig i den dårligste avdelingen, men har ikke greid å utnytte dette i åpningen.

På vei opp

For alle som så Strømmens hjemmekamp mot Ull/Kisa, er det vanskelig å tro at de grå og røde skal rykke ned. Trolig var de 90 minuttene den beste lokale prestasjonen på dette nivået så langt i år.

Ull/Kisa var faktisk heldige som slapp unna med fire baklengs, men samtidig var poengene de første til Strømmen denne sesongen. Det betyr at laget fremdeles har en vei å gå, men matchen viste uansett en angrepslyst og et potensial som burde være nok til å beholde plassen.

Bortsett fra en god hjemmekamp mot Pors (3-0), har Kisa merket generasjonsskiftet med full tyngde. Nå skifter de generasjon igjen ved å bringe inn den nesten 40 år gamle tv-sjekkeren Odd Karl Stangnes tilbake til klubben.

Bildene av nordlendingen i bar overkropp på TV3 vitner om en kar som holder seg i form.

Spørsmålet er om det er nok?

Trolig vil tilstedeværelsen av en rutinert kar være like viktig som fotballegenskapene til "Single i byen"-deltakeren. Ull/Kisa har nemlig vist seg som et sårbart og tandert lag når ballen ikke ruller lagets vei. Alle skadene er klassiske for et lag i motgang, men kan bare brukes som en delforklaring – ikke en unnskyldning for problemene.

Som vanlig

I skyggen av de fire førstelagene, fortsetter LSK 2 med sine ustabile prestasjoner i 2. divisjon. Det er blitt mye mål begge veier innledningsvis for det eneste av romerikslagene som ikke har som overordnet hovedmål å vinne hver eneste kamp.

Her skal man utvikle spillere og preparere dem for Tom Nordlies tippeligamannskap. Foreløpig har Pål Strand og Arild Sundgot fått sjansen på øverste hylle etter gode 2. divisjonsprestasjoner.

Og fremdeles er det slik at de med størst LSK-hjerte er spillerne som også yter mest når de må droppe ned til reservelaget.