I storebrors skøyteskjær

Artikkelen er over 15 år gammel

Fredag drar ishockeygale Patrik Wikstrand (16) fra Nes til USA – som storebror Mats (20) gjorde for to år siden.

DEL

– Jeg gleder meg noe sinnssykt til dette året, sier Patrik, som i likhet med storebror skal spille for skolelaget i Hoosac ved Albany i staten New York.

Og med på ferden følger også gode råd fra storebror Mats.

– Det beste tipset jeg kan gi er å vise gode holdninger og ydmykhet samt aldri gi opp. Det er opp til Patrik om han vil lytte til det, sier Mats.

I sommer har begge brødrene jobbet hos pappa Morthen på havna i Oslo, men nå blir det mindre jobb og mer ishockey på den yngste av Auli-guttene. Mens Patrik er klar for sitt livs eventyr, skal Mats spille for Hasle/Løren i 1. divisjon.

Bo på internat

Patrik skal kombinere skole og hockey i Hoosac, som er å regne som en forberedelse til collegelivet. Kvaliteten og nivået på sporten «over there» er høy. For Patrik, som allerede er fast inventar på det norske U16-landslaget, blir det nye livet en kjempeutfordring.

– Jeg har allerede fått en forsmak ettersom jeg var med på en «showcase» i Canada i sommer, hvor 70-80-spillere i min årsklasse viste seg fram for skoler, universiteter og klubber, sier Patrik.

Sammen med broren Mats har han også deltatt på delstatslaget til New York i Tsjekkia i sommer.

Her ble for øvrig Mats beste målscorer internt, og scoringsformen er tydeligvis intakt, for i en treningskamp for Hasle/Løren nylig puttet storebror Wikstrand hele fire av målene til H/L.

M/S-skole

Begge brødrene fra Auli har gått sin hockeyskole i Manglerud/Star, ikke unaturlig ettersom pappa Morthen vokste opp rett ved den legendariske «garasjen» i hovedstaden.

– Jeg var vel en del av generasjonen som vokste opp rundt miljøet i filmen «Hockeyfeber», smiler Morthen. Han er ikke det minste redd for å sende sønn nummer to over dammen.

– Nei, jeg er ikke bekymret for det – det er nok verre med mor, sier han.

Morthen Wikstrand har selv vært trener for NHL-proffen Ole-Kristian Tollefsen, som også spilte på eldstesønnen Mats sitt lag i yngre dager i Nes.

– Det som har skjedd med Ole-Kristian er vel en liten drøm for mine gutter også. Da Mats og Patrik var yngre, hadde jeg nøkkelen til ishallen hjemme, og det var ikke få lørdager vi var der fra sju om morgenen til sju om kvelden.

Artikkeltags