Espen Aarnes Hvammen åpnet mesterskapet – som arrangeres av sin egen klubb Eidsvold Turn – med 2. plass på 500 meter. 21-åringen gikk inn til 36,37. Det var 35 hundredeler bak vinneren og treningskameraten Dag Erik Kleven.

Se resultatene her!

– For en gangs skyld var det ikke starten som gjorde susen, men avslutningen. Jeg trøblet litt med en ny startposisjon. Beina var bra hele veien og jeg følte jeg hadde krutt til å sparke godt i fra, sier Aarnes Hvammen til rb.no.

Også tiden er noe av det beste Minnesund-gutten har levert på lenge.

– Kun tre tiendeler bak europarekorden min, forteller 21-åringen.

Hol-løperne Christoffer Fagerli Rukke og Håvard Bøkko fulgte på plassene bak.

Halvveis til pallplass

På 1000 meteren senere på dagen var det ingen tvil om hvem som er best på distansen og i landet. Håvard Bøkko vant på tiden 1.10,64. Ned til Fagerli Rukke på andreplass skilte det 69 hundredeler, mens Aarnes Hvammen på tredjeplass var 1,20 bak Bøkko.

– Den beste 1000 meteren jeg har gått noen gang. Tiden er bare to tiendeler dårligere enn hva jeg har fra superrask is i Calgary, forteller Aarnes Hvammen.

Han hadde som mål før mesterskapet å gå sine fire beste løp på Hamar noensinne. Ut i fra åpningen er han på god vei mot å klare nettopp det.

– Det er absolutt ingen umulighet å gå like godt i morgen. Jeg må starte med blanke ark og ikke tenke på sammendraget, sier Eidsvold Turn-løperen.

Skøytefest

Etter første dag er han på pallen sammenlagt bak Hol-løperne Håvard Bøkko og Christoffer Fagerli Rukke.

– Det er over all forventing, sier han om sammenlagtplasseringen.

Aarnes Hvammen syntes det var morsomt å gå foran så mange kjente fjes som hadde tatt turen til Hamar. Eidsvold Turn er arrangør og har lagd en flott ramme rundt arrangementet.

– Kjempemoro. Selv om det var spesielt klarte jeg å slappe av og ta ut mitt beste.

Si din mening nederst i saken!

Anne falt

Det andre hjemmehåpet Anne Gulbrandsen (15) fikk verst tenkelige start på sprint-NM. På sin 500 meter falt hun i siste sving og endte dermed sist på åpningsdistansen.

På 1000 meteren gikk Eidsvoll-jenta inn til femteplass på 1.26,29. Det var drøye sju sekunder bak vinneren Hege Bøkko (19).

Etter første dag ligger Gulbrandsen sist i juniorklassen etter fallet på 500 meteren.

Mesterskapet avsluttes i Vikingskipet med 500- og 1000 meter i morgen.

PS! Se fullstendig resultatliste på arrangørens hjemmeside.