Hudfletter gamle elever

KLAR TALE: Skjetten-trener Kai Holt går knallhardt ut mot noen av spillerne som har forlatt klubben. FOTO: RAYMOND BAKKEN

KLAR TALE: Skjetten-trener Kai Holt går knallhardt ut mot noen av spillerne som har forlatt klubben. FOTO: RAYMOND BAKKEN

Artikkelen er over 9 år gammel

Etter å ha signert som Skjetten-trener neste sesong, slakter Kai Holt noen av spillerne som har forlatt klubben. Han mener de løper etter pengene.

DEL

Skjetten-ledelsen fikk en tidlig nyttårsfeiring da Kai Holt tirsdag sa ja til å trene andredivisjonslaget også i 2009.

Nå går treneren knallhardt ut mot noen av dem som har forlatt klubben.

For fjorårets nøkkelspillere har forlatt kunstgresset i hopetall etter at det ble kjent at klubben måtte kutte drastisk i budsjettet denne sesongen.

Er Skjetten-spillerne griske? Si din mening nederst i saken!

– Agenter

En rekke av spillerne har enten skiftet klubb, trappet ned eller befinner se i tenkeboksen.

Mato Grubisic og Kenneth Andreassen har allerede bestemt seg. De gikk til Valdres, mens Simon Mesfin blir spillende hjelpetrener i Sørumsand. Midtbaneanker Tommy Sand spiller for erkefienden Strømmen den kommende sesongen.

– Personlig kan jeg skjønne at Mato gikk, med tanke på hvor mange penger han ble tilbudt. Men jeg er svært skuffet over at Kenneth Andreassen fulgte etter. Etter alt det vi har gjort for å bygge ham opp etter sykdommen, hadde jeg ventet at han ble da klubben trengte ham som mest.

Holt beskylder også duoen for å ha drevet agentvirksomhet.

Nickolas Sparby signerte nylig for opplendingene, etter at Skjetten var sikre på at 20-åringen kom til dem etter oppholdet i LSKs rekruttstall.

– Denne framgangsmåten synes jeg det lukter av. Nickolas er jo Skjetten-gutt, og jeg trodde han ville spille her i 2009. Også Martin Rosenkilde var Valdres veldig nærme å sikre seg. Heldigvis bestemmer han seg for å bli. Han var tungen på vektskålen for at jeg signerte en ny avtale. Hadde de kapret Martin også, kunne hele Skjetten ha raknet, mener Holt.

– Sviktet Skjetten

Heller ikke Simon Mesfin slipper unna trenerens kritikk. Midtbanespilleren bestemte seg for å bli spillende hjelpetrener for Sørumsand, i stedet for å ha samme rolle i Skjetten.

– At Simon valgte Sørumsand, når han hadde tilbud om å bli med i trenerteamet her, skjønner jeg ingenting av. Det kan da ikke være mer spennende å trene et middels 3. divisjonslag tre ganger i uka? Da er det bedre å si det som det er: Pengene er det viktigste, sier Holt.

Kun Tommy Sand slipper unna trenerens harde ord.

– Tommy ventet på at flere skulle si ja til Skjetten, men da tilbudet fra Strømmen kom, skjønner jeg at han ikke torde å sitte på gjerdet lenger.

– Men de andre bør sitte igjen med en vond smak i munnen. Og de bør i alle fall ikke slå seg på brystet og si at de er glade i Skjetten. Klubben trengte dem, men de sviktet.

Hjerte

Holt hadde selv tilbud fra flere andre klubber – blant annet en heltidsstilling i Vålerenga. Det var aldri aktuelt – av to grunner.

– Jeg trives veldig godt i jobben som distriktssjef innenfor salgsbransjen. I tillegg er jeg veldig glad i Skjetten. Jeg har hjertet i klubben. Når vi nå også har begynt å få på plass en slagkraftig tropp, har jeg troen på at dette vil bli spennende.

– Men likevel en kamp for å overleve?

– Ja, det er vanskelig å legge skjul på det. Men vi har fått erstattet mange av dem som har gått, ved flere spennende nykommere, men også ved spillere som kan komme tilbake. Vi snakker blant annet med Kristian Tanem. Likevel – vi savner en spiller som kan score 20 mål. Men det vil ordne seg. Det er lenge igjen til seriestart, mener Kai Holt.

Artikkeltags