– Etter at gutta har behandlet LSK i 2x45 minutter i kveld, kommer de til å måtte trene hele natta, sier "Loffen" – ned dårlig skjult skadefryd over at trener Uwe Rösler lot spillerne løpe etter at de kommer hjem med 2-6 i kofferten mot Brann 16. mai.

Per Tore er den største av alle Strømmen-patrioter. I det ligger også en dyp og inderlig forakt overfor klubben på den andre siden av Nitelva.

– Jeg er vokst opp med det og har mislikt LSK i snart 50 år. Det jeg liker minst i dagens fotball er at lokalpatriotismen forsvinner mer og mer. Jeg skjønner ikke at folk på Strømmen ikke bryr seg om laget vårt slår LSK eller ikke. En butikkeier gikk for noen år siden ut og sa at nå måtte vi strømlinger slutte med å hate LSK og heie på dem isteden. Siden har ikke jeg vært i den butikken.

Truet med juling

1988 var siste året Strømmen var i eliteserien. I hjemmekampen mot LSK slang han så mye dritt til Bård Bjerkeland at sistnevnte tok seg en tur opp på tribunen og skjelte ham ut.

– Jeg mener jeg fikk ham ut av kontroll. Det var også meningen. Da må jeg tåle å bli truet med juling.

– Men du beklaget din oppførsel i Romerikes Blad dagen etter?

– Jeg husker det. Men det kan jeg ikke ha ment alvorlig.

– Har du noen gang opplevd at Strømmen har slått LSK?

– Å, ja da. Vi slo dem da Tom Lund spilte. Han ble til og med utvist.

– Istedenfor å heie på et romerikslag, reiser du til Ullevaal og jubler med VIF-klanen. Er det ikke ganske patetisk at Strømmen-patrioter og bønder fra Eidsvoll gjør det?

– Nei, det synes jeg ikke. Mange strømlinger har spilt i Vålerenga. Nå er Geir Bakke trener der. Dessuten skjønner vi hva de sier. På Åråsen må vi ha med oss ordbok.

Prinsippfast

En sak skal Per Tore Stav ha: Han er en prinsippfast herre. Da LSK fikk hjemmekamp mot Strømmen i 3. runde i 1995, ble han med RBs utsendte til skiltet med Strømmen på, men ikke en meter lenger.

"Her går grensa", var tittelen dagen etter.

– Jeg har mine prinsipper. Jeg ser aldri fotball på Åråsen. Vi er nødt til å ha en motvekt mot LSK på Romerike. Det ønsker jeg at Strømmen skal være.

– Realistisk sett er dere sjanseløse til å hevde dere i samme klasse lenger – og aller minst dagens cupkamp?

– Si ikke det. Gutta er i støtet etter flere fine oppvisninger den siste tida. LSK har fått smake og kommer til å gå på tre tap denne uka – mot Brann, Strømmen og Vålerenga.

– Hva blir resultatet i kveld?

– Det holder med 1-0. Frode Marki ordner en goal. For ham har det blitt en vane denne våren.

Per Tore Stav har gått med hodet høyt hevet ei hel uke siden 1. rundeserien mot Sprint/Jeløy. Nå snakkes det om fotballaget hans igjen. Det gode humøret kan også ha å gjøre med at han går rundt med en herlig følelse av endelig skal han oppleve at hans Strømmen klår LSK en siste(?) gang.

Etter at gutta har behandlet LSK i 2x45 minutter i kveld, kommer de til å måtte trene hele natta. Per Tore "Loffen" Stav