De 702 tilskuerne i Skedsmohallen lot virkelig høre fra seg underveis i søndagens kamp. Etter kampen var det imidlertid hjemmelaget som kunne juble for en sensasjon da de beseiret håndballstorheten Elverum med ett mål.

Desibelnivået var – om mulig – enda høyere blant spillere, trenere og støtteapparatet hos romerikingene i garderoben etter kampen.

– Dette var stort. En skikkelig skalp og den største seieren i en enkeltkamp for klubben, sier Thomas Skoglund til rb.no.

Drømmestart

Lillestrøm tok kommandoen i kampen og ledet hele 5-1 da ni minutter var spilt. Den ledelsen beholdt de helt til det gjensto fem og et halvt minutt av kampen. Da hadde Elverum kjempet seg tilbake i kampen og tok ledelsen med ett mål.

– Da tenkte jeg: «Å nei, ikke nå igjen». Heldigvis ga vi ikke opp, sier Marius Kleiven.

For istedenfor å bukke under sto Lillestrøm-spillerne opp og tilrev seg initiativet i kampen igjen.

Matchvinnere i begge ender

Med ett minutt og 17 sekunder igjen av kampen satte Skoglund inn 22-21-scoringen fra straffemerket. Elverum fikk to muligheter til å komme á jour i sluttsekundene, men da sto målvakt Stian Mathisen fram.

Først reddet han en avslutning fra kanten, før han satte ansiktet til det siste skuddet fra motstanderen.

– Vi la ned en vannvittig innsats. Dette var to «bonuspoeng» for oss og virkelig noe å bygge videre på, sier Mathisen.

Mistet stemmen

Trener Stian Bjermeland hadde mistet stemmen før kampen og overlot kampledelsen til assistenttrener Kristoffer Dekke. Etter kampen hadde ingen av trenerne stemme igjen.

– For klubben må dette være den største enkeltseieren. Første omgangen var tilnærmet perfekt motstanderen tatt i betrakning, sier Bjermeland.

I går fikk spillerne nyte seieren før det allerede mandag er tilbake til hverdagen. Onsdag venter en ny tøff kamp mot Fyllingen.

– Denne følelsen skal vi bygge videre på, sier Lillestrøm-treneren.

Se Stian Mathisen snakke om Lillestrøm Topphåndball i Bak Mål: