Her får Turn straffespark

STRAFFE! Bjørn Inge Rognlien Rødfoss fikk straffe i denne situasjonen. Den resulterte i vinnermålet. FOTO: LISBETH ANDRESEN

STRAFFE! Bjørn Inge Rognlien Rødfoss fikk straffe i denne situasjonen. Den resulterte i vinnermålet. FOTO: LISBETH ANDRESEN

Artikkelen er over 13 år gammel

(Eidsvold Turn – Kjelsås 1-0). Rett før slutt ga denne situasjonen Eidsvold Turn straffe.

DEL

Bjørn Inge Rognlien Rødfoss gikk i duell med Kjelsås-keeperen og to forsvarere. Det resulterte i straffespark, tre Turn-poeng og et voldsomt Kjelsås-rabalder.

Bortelagets spillere omringet dommer Kim Thomas Haglund etter straffesparket. Og de roet seg ikke før tre hadde fått gult og en direkte rødt kort. Tre minutter etter fløytesignalet ble gitt, kunne Rødfoss omsider sette den inn.

Etter dramaet møtte Kjelsås en viss forståelse fra Turn-spillerne.

– Jeg forstår frustrasjonen deres da det blir blåst straffe så seint i kampen. Den var ikke klar, men mulig det var en holding der. Uansett syntes jeg vi vant fortjent, sa Geir Frigård.

Matchvinner Bjørn Inge Rognlien Rødfoss følte han ble holdt litt nede i duellen, men innrømmet at han ble overrasket da dommeren blåste.

– Det var en slik situasjon jeg som spiss er blitt vant til at dommere overser. Det skjer ofte i en kamp, men nå blåste han. Dommeren hadde gitt beskjed om å kutte ut holdingen, men det er ikke alltid de følger opp med å blåse straffe.

– Så det tydelig

Dommer Haglund sa til RB-sporten etter kampen at han så en soleklar holding i feltet.

– I tillegg skjedde det der ballen falt ned i feltet. Etter min mening var det den eneste holdingen i kampen, hvor det hadde en klar innvirkning på situasjonen. Jeg måtte bare blåse, sa dommeren.

Og fikk ros av Eidsvold Turn-trener Vegard Hokstad for motet han viste. Hele Turn-benken så det var straffespark.

– Det er bra at han tør. Trøya til Bjørn Inge sto rett ut fra kroppen. Det ble en tøff duellkamp igjen, og det var vanskelig å spille. Følelsen er uansett god etter at vi sikret oss tre poeng, oppsummerte Hokstad.

Tom Kristoffersen, som nok en gang ble henvist til venstreflanken fra start (spilte spiss siste halvtimen), var en av spillerne som sto nær straffesituasjonen. Han tenkte straffespark umiddelbart.

– Den så veldig klar ut fra der jeg sto. Surt for Kjelsås selvfølgelig, men det var nok riktig, mente Tom.

Svak kamp

Forrige helg utlignet Turn på overtid mot Lillehammer – nettopp gjennom et straffespark, og fikk ett poeng. I går ble ett poeng til tre med nok en 11-meter helt på tampen.

Seieren lørdag satt svært langt inne. Eidsvold Turn fikk aldri spillet til å flyte, og spesielt den første halvtimen var utrolig svak. Laget lempet bare baller inn i midten, hvor Kjelsås sto klar med tre midtstoppere og klarerte.

Etter pause festet hjemmelaget sakte men sikkert grepet om matchen. Geir Frigård fikk selskap av Tom Kristoffersen på topp, mens Bjørn Inge Rognlien Rødfoss droppet ned på midtbanen. Presset ble stadig større, før det kulminerte med straffesituasjonen og den påfølgende "kalabaliken" med gule og røde kort.

– Med verst tenkelige utfall i våre to kamper til nå, kunne vi stått med ett fattig poeng. Nå har vi heldigvis fire og henger bra med. Vi får håpe det første spillemålet kommer i neste kamp. Får vi straffe, er jeg nok nødt til å bytte hjørnet snart, sa matchvinner Rognlien Rødfoss.

PS! Ny rekord på Myhrer i går. Banen er aldri blitt åpnet tidligere. Forrige rekord var 23. april fra 1983, og motstander den gang var nettopp Kjelsås.

Artikkeltags