Gå til sidens hovedinnhold

Helprofesjonelle i løpet av tre år

Artikkelen er over 7 år gammel

Ønsket om å være i europatoppen i løpet av tre år har sin naturlige konsekvens: Nå skal LSK-kvinnene bli profesjonelle.

Denne sesongen skal gullvinnerne fra 2012 være fullt dedikert til fotballen mandag og fredag. Disse dagene er det da slutt på at spillerne kommer løpende til ettermiddagstrening med skolesekk eller jobbveske på skuldra, sammen med treningsbagen. Dermed blir det vanlig arbeidsdag med to treninger og lunsj i mellom.

– Vi har ambisjoner om å være blant de aller beste lagene i Europa i løpet av en treårsperiode. Da er mer tid til trening og mer tid til restitusjon en naturlig del av dette, sier styreleder Per Berg.

I løpet av perioden vil man bygge dette gradvis opp.

– Tanken er at vi skal ha helprofesjonelle spillere i løpet av denne treårsperioden.

Garantist

Berg er både styreleder og sponsor gjennom selskapet sitt, Øie. Han kan ikke si hvor mye penger han går inn med.

– Det vet jeg faktisk heller ikke helt, sier han.

For Berg/Øies bidrag skal i hovedsak avpasses for at man skal nå budsjettmålene sine.

– Du kan sikkert si at vi bli en slags garantist for at det skjer, men samtidig skal det jobbes hardt for å øke inntektssiden.

I år vil man ligge på mellom åtte til ni millioner. I løpet av treårsperioden er planen å øke dette med seks til.

Skal spille på Åråsen

Den opprinnelige planen var at kvinnelaget skulle inn i LSK i år, men det blir ingenting av. I stedet håper man nå å få på plass fusjoneringen neste sesong. Skjer det vil man også spille hjemmekampene på Åråsen og ikke i LSK-hallen.

– Det ble litt for liten tid. Det handler om både å få klar Åråsen som hjemmebane og dermed må det også gjøres noe med garderobefasilitetene der. Jeg tror det er et stort potensial for å øke interessen rundt oss. Et snitt på 1.000 tilskuere ser jeg ikke på som utenkelig.

Storsatsingen innebærer imidlertid ikke at man fortsatt vil hente spillere til klubben. Han mener laget er rustet for kampen mot Stabæk og om seriegullet slik stallen er i dag.

– Vi er fornøyde med hvordan det ser ut nå. Da vi vant i 2012 gikk mye vår vei i forhold til skader og liknende. I fjor var vi veldig uheldige. Det er klart det er viktig for oss å spille i Champions League.

Der fikk klubben prøve seg i høst. Det endte med stortap (1-8 over to kamper) og tidvis roller som rundingsbøyer mot svenske FCR Malmø.

– De er vel rundt nummer fem i Europa, rundt der håper vi å være om tre år. Selv om det ble store sifre, ble jeg på ingen måte skremt. Men det er nødvendig å ta noen grep i forhold til å få trent mer.

Mer om saken i morgendagens papiravis!

VIDEOINTERVJU MED MONICA KNUDSEN OG ISABELL HERLOVSEN:

Kommentarer til denne saken