Han er LIKs rike onkel

Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Stig Atle Johnsen (44) er noe så sjeldent som en rik onkel i Lørenskog-idretten. Mangemillionæren står fremst i sponsorrekken bak hockeysuksessen.

DEL

Etter det Romerikes Blad erfarer spytter den tidligere a-lagsspilleren inn i underkant av en million kroner i årets sesong, Med et totalt budsjett på rundt 3,2 million blir dermed Johnsen en solid bidragsyter.

– Jeg har ikke lyst til å gå ut med hvor mye jeg har bidratt med denne sesongen. Men beløpet er under millionen, sier han hemmelighetsfullt til Romerikes Blad.

Nestleder Jan Åge Nordli forklarer at han ikke har den nøyaktige summen.

– Men han er vår største sponsor, faktisk vår klart største sponsor, bekrefter han.

På inntektstoppen

Den tidligere a-lagsspilleren i klubben står oppført som eier av seks selskaper. Han sponser LIK gjennom ett dem, Cd Du Grafisk. Han sitter også i klubbens styre.

I fjor sto han oppført med en inntekt på over ti millioner kroner og en formue på drøye sju. Det ga ham en fjerdeplass på inntektstoppen i Lørenskog kommune.

Johnsen presiserer at han er en av mange sponsorer i klubben.

– Vi har vel rundt 70 stykker. Alle bidrar, og alle er svært viktige for klubben. Dette her er ikke snakk om noe one-man-show. Her bidrar alle. Bare se hvor mange frivillige som stiller opp, fantastisk, synes han.

Johnsen startet engasjementet i klubben for fem-seks år siden. Grunnmuren ble lagt blant de yngste lagene. Nå har Lørenskog lag i øverste serie i alle aldersklasser.

– Tiden for at spillere fra Romerike drar til Oslo-klubber er forbi. Vi er blitt operative og attraktive igjen. Det er viktig for framtida. Både Stig Atle og klubben ser langsiktig på dette. I planene om å etablere oss blant de fire beste lagene, ligger et stort innslag av lokale spillere, sier medieansvarlig John Nylén. Han er faktisk selv ansatt i Cd Du Grafisk

Ny kanadier

Fra tribunen har 44-åringen kunnet nyte lagets fantastiske start på sesongen. Det er lommeboken hans en viktig bidragsyter til.

Gjennom sin samarbeidspartner – den tidligere storspilleren Rob Doroshuk – er stjernekeeperen Matt Harpwood, toppscorer Yvan Busque og backen Francis Trudel blitt hentet.

– Stig Atle har vært en veldig viktig bidragsyter i disse overgangene, bekrefter Nordli og Nylén.

Men Johnsen avkrefter at han per dags dato har noen av Lørenskogs spillere på lønningslista.

– Det stemmer. Alle spillerne lønnes gjennom klubben og innenfor budsjettet på 3,2 millioner, sier Jan Åge Nordli.

Men der ligger det ingen midler til eventuelle forsterkninger. Nå har klubben kanadieren Josh Bonar på prøvespill. Klubben sier på hjemmesiden sin at én sponsor har sagt ja til å finansiere 24-åringen.

– Stig Atle Johnsen er så absolutt inne bildet her, bekrefter Jan Åge Nordli.

Artikkeltags