– Gjorde oss selv dårlige

FIKK IKKE REVANSJE: Kenneth Larsen så Lørenskog gå på sesongens største tap på hjemmeis. Storhamar vant 4-0 og var klart best.

FIKK IKKE REVANSJE: Kenneth Larsen så Lørenskog gå på sesongens største tap på hjemmeis. Storhamar vant 4-0 og var klart best. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

(Lørenskog – Storhamar 0-4). Lørenskog var sjanseløse mot Storhamar og mistet andreplassen på tabellen.

DEL

Etter at også Frisk Asker slo Vålerenga, falt romerikingene ned på fjerdeplass.

Søndagens kamp var i realiteten avgjort før de sste 20 minuttene. Spesielt den andre perioden var elendig fra Lørenskogs side.

1. periode

Gjestene har vært best i mye og skapte flere sjanser enn hjemmelaget som tidvis ble hardt presset av hedmarkingenes to beste løperrekker.

Storhamars Luke Mofatt scoret periodens eneste mål da han fikk sto helt alene på Joachim Svendsens bakre stolpe. Målet kom etter drøyt halvspilt periode og var med spillets gang.

Lørenskog klarte ikke å etablere lengre trykk i angrepssonen, angrepene ble ofte veldig korte og laget kom derfor til svært få gode sjanser foran gjestekeeper Andrew Engelage.

– Jeg kan være med på at "middels" er en grei beskrivelse av perioden. Jeg synes vi skapte veldig lite, sier trener Kenneth Larsen.

Skudd: 9-14.

2. periode

Lørenskog fikk en gigantsjanse til utlikning tidlig i den andre perioden. Mange så skuddet fra Knut Henrik Spets i mål, men dommerne mente pucken traff innsiden av stolpen.

Etter snaut halvspilt periode fikk gjestene muligheten i overtall. Rett etter Lørenskog ble fullt lag satte Storhamar deres andre bak en sjanseløs keeper Svendsen. 20-åringen var imidlertid ikke like heldig kort tid etter da 0-3 snek seg inn på bakre stolpe.

Lørenskogs mareritt fortsatte. Romerikingene var svært heldig da dommerne først mente at et skudd fra Erik de la Rose gikk i krysstanga, men av en eller annen grunn blåste de da av spillet rett før returen lå i nettet.

Men romerikingene hadde ikke gitt seg med gavepakkene. I periodens siste tidel, etter selv hatt kontroll på pucken dundret Storhamar inn 0-4 mellom beina på en forlatt Svendsen.

– Både Wacey (Rabbit) og Mats (Frøshaug) måtte gå ut og vi prøvde noen nye overtallsformasjoner. Og det var i etterkant av overtallet dette målet kom. Slik skal jo ikke skje, sier trener Larsen.

Skudd: 11-18.

3. periode

De siste 20 minuttene ble målløse og bar preg av at kampen i realiteten var avgjort.

Kenneth Larsen mener laget manglet vinnervilje og at gode gjester kom altfor lett til.

– De var bedre enn oss både individuelt og kollektivt. De gikk mer på skøyter og kjempet hardere. Jeg er veldig skuffet over at vi framsto så tafatte. De er et bra lag, men her hjemme skal vi ikke spille noen lag så gode. Vi gjorde oss selv altfor dårlige.

Dermed tok Storhamar sin treke strake seier mot Lørenskog. Romerikingene får mulighet til revansje torsdag da et annet annet topplag, Frisk Asker, gjester Lørenskog ishall.

Skudd: 6-1, totalt 26-33.

Før kampen

Lørenskog ligger på andreplass på tabellen, poenget foran motstanderen.

Romerikingene er ute etter revansje etter å ha tapt de to siste serieoppgjørene mot hedmarkingene. De må imildertid klare seg uten både keeper Tyler Plante (skade) og landslagsback Henrik Ødegaard (karantene). I tillegg er heller ikke Carl Christian Tønseth, Marius Trygg og Martin Laumann Ylven i startoppstillingen.

Lørenskogs lag

Keeper: Joachim Svendsen (Johannes Rohrmüller)

Førstefemmer: Alex Plante, Mats Trygg – Lars Erik Spets, Christian Söderström, Simon Olsson

Andrefemmer: Villiam Strøm, Christopher Henriksen – Steffen Thoresen, Mats Frøshaug, Wacey Rabbit

Tredjefemmer: Emil Frøshaug, Peter Messa – Fredrik Csisar, Knut Henrik Spets, David Laliberté

Fjerderekke: Petter Grønstad, Joacim Sundelius, Olai Sveine Johannessen

Ekstra løper: Magnus Brekke Henriksen

Artikkeltags