Gå til sidens hovedinnhold

Gikk gråtende av banen

Artikkelen er over 7 år gammel

(Avaldsnes – LSK kvinner 2-0). Isabell Herlovsen følte som mobbet av Stabæk-supportere og orket ikke å spille lenger.

LSKs landslagsspiss har hatt et turbulent forhold til supporterne til romerikingenes argeste rivaler. I cupsemifinalen i fjor fikk hun nok og viste dem fingeren. For det ble hun bøtelagt med 2.500 kroner av Norges Fotballforbund.

Flere av bærumslagets fans ble igjen, etter å ha sett eget lag slå Kolbotn, for å se LSKs kamp mot Avaldsnes.

– Det virket som de kun var der for å slenge dritt til meg. Man skal selvfølgelig tåle noe som fotballspiller, men dette var langt over grensen. Jeg følte meg mobbet. Jeg er bare glad for at jeg holdt meg i skinnet og ikke gjorde noe dumt, som forrige gang, sier Herlovsen til rb.no.

– Orket ikke mer

Spesielt etter pause, da spissen beveget seg mye mot tribunesiden, fikk hun virkelig føle tilropene. Til slutt gikk hun gråtende av banen.

– Det var noe hele tiden. Jeg prøvde å få dem til å roe seg, men det ble bare verre. Jeg skulle egentlig byttes ut, men følte jeg bare måtte gå av tidligere. Det er sikkert dumt å vise at slikt går inn på meg, men jeg verken gadd eller orket å høre på dette noe mer.

25-åringen har slitt med kneskade og har først den siste tiden begynt å spille kamper igjen.

– Kampene er et høydepunkt for meg. Jeg gleder meg som en unge, men dette ble en stor nedtur.

Sendes rapport

Trener Monica Knudsen fikk ikke meg seg så mye av det som ble sagt.

– Benkene er på den andre siden og det var sterk vind. Det er ikke så mye vi får gjort med dette. Men assistentdommeren på tribunesiden kan nok ha fått med seg en del. Dommerne ga i alle fall uttrykk for at de skulle rapportere hendelsen.

Romerikes Blad har fått bekreftet at dommerne har hørt ting som de vil rapportere til Norges Fotballforbund.

Monica Knudsen synes det selvfølgelig er leit at spillere føler seg så mobbet at de går av banen.

– Jeg så bare at hun gikk av. Vi hadde ingen innbytter klar. Jeg synes det er veldig spesiell oppførsel å bli igjen etter dere egen kamp og mobbe en spiller på et annet lag. Hvis Stabæk synes det er greit at deres supportere oppfører seg slik, får det være deres sak i så fall.

– Ingen god reklame

Keepertrener og tidligere Stabæk-spiller Jon Knudsen tok turen over til sine tidligere supportere for å høre hva som hadde skjedd.

– Jeg spurte hva de holdt på med. De fortalte at det var mye fra episoden fra i fjor. De er supportere og vil prøve å få motstandernes spillere ut av fatning. De mener det var humoristisk. Slik ble det ikke oppfattet. Det er jo spesielt når ikke deres eget lag er involvert engang. Ingen god reklame for Stabæk, det kan jeg i alle fall si.

Annen versjon

Leder Gjermund Skaar i Stabæk Support er selv ikke på La Manga, men har vært i kontakt med supportere som var på kampen.

– Det jeg har fått høre fra våre supportere som er der nede er at ett rop ble sendt mot Herlovsen og det var "den ballen rekker du ikke". Hun svarte med med en sarkastisk melding mot våre supportere. Og så gikk hun i garderoben et par minutter senere. Det er versjonen jeg har fått.

– Dommerne har valgt å rapportere hendelsen. Det er vel neppe en slik melding nok til å gjøre?

– Det er ny informasjon for meg at det blir sendt en rapport. Så det kan jeg ikke si noe om.

– Er det ikke litt spesielt at at noe slikt skjer i en kamp Stabæk faktisk ikke er involvert i?

– Flere av våre supportere er såpass interessert at de sikkert vil se en kamp hvor to av våre argeste rivaler møtes. Det er vel ganske normalt.

– Du svarte ikke på spørsmålet. Er det ikke litt spesielt at en spiller føler seg såpass mobbet, fra fans til et lag som ikke engang spiller kampen, at hun går gråtende av banen?

– Vi liker å si fra om det som skjer på banen. Men Stabæk Support støtter ikke mobbing fra tribunen.

– Har dette noe med "finger-episoden" fra i fjor å gjøre?

– Jeg kan ikke se at dette har noe med dette å gjøre. Men det er riktig at vi har en forhistorie med Herlovsen. Når man viser fingeren til supportere gjør man seg ikke spesielt populær.

Første tap

Selve kampen endte med LSK kvinners første tap i 2014. Likevel mener trener Knudsen at laget gjorde en bedre kamp enn i 1-0-seieren mot Kolbotn lørdag.

– Laget sto mer opp i duellene og var skikkelig til stede i kampen. Det var et klart steg i rett retning sammenliknet med lørdag.Likevel ble vi vel naive på egen banehalvdel. Vi er blitt presset veldig høyt i begge kampene her nede, men i stedet for å spille over presset, forsøkte vi å spille gjennom det. Det resulterte blant annet i det første baklengsmålet. Det andre var en straffe jeg synes så tvilsom ut, sier hun.

Tidligere i vinter har LSK slått Fortuna Hjørring (3-0), Brøndby (3-1), Grand Bodø (2-0), Medkila (5-0), Røa (4-0) og Kolbotn (1-0).

Se ny utgave av Bak Mål:

Kommentarer til denne saken