– Går uti der og koser meg

NUMMER TRE: Heidi Weng var fornøyd med tredjeplassen i Toblach. Her er Enebakk-jenta på pallen sammen med Therese Johaug (t.v.) og Marit Bjørgen.

NUMMER TRE: Heidi Weng var fornøyd med tredjeplassen i Toblach. Her er Enebakk-jenta på pallen sammen med Therese Johaug (t.v.) og Marit Bjørgen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Heidi Weng innkasserte sin fjerde pallplass på like mange etapper da hun ble nummer tre i Toblach.

DEL

Weng tapte kun drøyt to sekunder, pluss fem bonussekunder, til Therese Johaug i kampen om andreplassen i Tour de Ski-sammendraget. Dermed er Enebakk-jenta fortsatt den som er nærmest suverene Marit Bjørgen. Trønderen vant også dagens etappe over fem kilometer klassisk og var 13 sekunder foran romerikingen.

Enebakk-jenta åpnet rolig, men gikk seg oppover i feltet og avsluttet også bedre enn Johaug.

– Jeg har vært treig i starten i det siste. Jeg åpnet rolig, men kom veldig på slutten. Jeg skulle gjerne hatt en runde til, sier Weng til NRK.

Ikke stiv

Men Weng er åpenbart i veldig god form. For hun var ikke i kjelleren da hun gikk over målstreken. Det kan også være lovende før jaktstarten hvor hun vil bli gående helt alene med Therese Johaug jagende etter seg.

– Jeg går uti der og koser meg. Det virker ikke som jeg blir stiv, forklarer hun.

På torsdagens 15 kilometer lange jaktstart i skøyting kommer Weng til å gå ut 94 sekunder bak den suverene lederen. Men hun har fortsatt god avstand ned til Therese Johaug som er drøyt 40 sekunder bak.

Med los på 4. plassen

Ragnhild Haga endte på 14. plass på dagens etappe, 46 sekunder bak vinneren. Det er et fullt godkjent av Haga-jenta som virkelig har slått gjennom denne sesongen. Hun har en god mulighet til å kjempe om fjerdeplassen i sammendraget bak sine tre suverene lagvenninner.

Siden Ingvild Flugstad Østberg nå reiser hjem, går Haga ut som nummer sju torsdag, med kun 20 sekunder opp til skøytesvake Justyna Kowalczyk på fjerdeplassen.

Maiken Caspersen Falla reiste hjem fra Tour de Ski etter femteplassen på sprinten i Val Mustair tirsdag. Olympiamesteren hadde lenge planlagt å avbryte konkurransen for å få noen treningsdager.

Martin Ek Hagen måtte gi seg allerede etter prologen på grunn av sykdom.

Artikkeltags