Fulltrefferen

FÅR A-LAGSDEBUTEN: I en alder av 18 år, med bare ett år i Toppserien i beina, er Marita Skammelsrud Lund tatt inn i varmen på A-landslaget. ? Det kom som et sjokk, sier Team-spilleren.FOTO: SCANPIX

FÅR A-LAGSDEBUTEN: I en alder av 18 år, med bare ett år i Toppserien i beina, er Marita Skammelsrud Lund tatt inn i varmen på A-landslaget. ? Det kom som et sjokk, sier Team-spilleren.FOTO: SCANPIX

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Marita Skammelsrud Lund (18) ble lansert som årets komet foran årets Toppserie. Hege Riises spådom var langt fra skivebom.

DEL

I går ble niesen til Rosenborg-legenden Bent Skammelsrud tatt ut i landslagstroppen som skal spille EM-kvalifisering mot Russland – i Marit Fiane Christensens skadefravær.

– Det kom som et veldig stort sjokk, jeg hadde aldri forestilt meg at det kunne skje nå. Faktisk tror jeg ikke det har gått helt opp for meg, sier en overlykkelig Skammelsrud Lund.

Hun hadde regnet med at A-landslagsspill kanskje var noe som kunne bli aktuelt først om et par år.

– Dette gir en kjempeinspirasjon til å jobbe hardt. Nå vet jeg at A-landslaget er enda nærmere enn tidligere, bemerker 18-åringen.

– Minner om Horpestad

– Marita har vært på blokka en stund, hun var også i med i 30-mannstroppen til VM, men blant de ni som ikke kom med. Nå følte vi det var hennes tur til å få sjansen, forteller Pål Arne Johansen, assistenttrener på kvinnelandslaget.

Han og sjef Bjarne Berntsen har latt seg imponere av Team Strømmen-jentas prestasjoner på klubb og landslag.

– Hun har vært en viktig del av J19 landslaget som kvalifiserte seg til U20-VM, og vist at hun er midtstopper for framtida, sier Johansen.

Han trekker sammenligninger med landslagskaptein Ane S. Horpestad.

– Marita har en god evne til å lese spillet, har driv med ballen, og er rask og smart.

– Ser dere henne som en framtidig erstatter for Horpestad?

– Det kan være mulig, siden de er samme type, men de kan settes sammen som par også. Det har litt med hvor lenge Ane holder på, og hvordan Marita utvikler seg.

At hun blir sammenlignet med landslagskapteinen, er nesten ikke noe Marita tror på selv.

– Hun er jo en av verdens beste fotballspillere! Det var utrolig koselig å høre.

Drømmesesong

Skammelsrud Lund har knapt spilt en sesong i Toppserien, men allerede rukket å gjøre seg bemerket som en av dem som skal bære kvinnefotballen videre.

Selv tror hun spill med gutta har gjort at hun er kommet så langt.

– Det er nok der jeg har hentet mest, sier den blonde jenta, som nå fører familienavnet videre i norsk toppfotball.

Team Strømmen-trener Hege Riise tror muligheten for at lagets ferskeste A-landslagsspiller kan få billett til neste års OL, er stor.

– Selv om dette uttaket kanskje er mest for å gi Marita erfaring, har hun noe å bidra med. Hun er ikke tatt ut for veldedighets skyld.

– Hun er absolutt aktuell for OL, bekrefter Pål Arne Johansen.

– Nå begynner jobben

Med 188 landskamper, har Hege Riise mange råd å gi til sin elev foran debuten.

Hun understreker at det er nå jobben først begynner.

– Marita var veldig giret da jeg snakket med henne, og et A-lagsuttak gir en økt motivasjon til å satse videre. For målet er ikke nådd med første landslagssamling, men det kan gi en forståelse for at man trenger mye trening for å henge med.

Det er Marita innforstått med.

– A-lagssamlingen blir en kjempeopplevelse å få med seg. Jeg skal ta med meg så mye erfaring jeg kan videre.

For veien mot toppen stopper nok ikke her...

Artikkeltags