Friidrettsbanen ble kirketak

Artikkelen er over 16 år gammel

Aldri var friidretten i Skedsmo nærmere et fast dekke på Lillestrøm stadion enn i 1990. Men de to millionene som var avsatt ble isteden tak på Skedsmo kirke.

DEL

– Klubbens arkiv er deprimerende lesing for en friidrettsentusiast, sier Jørn Aaltvedt, en av dem som driver Minerva Friidrettsskole i dag.

– Der ligger et utklipp fra Akershus Arbeiderblad om at penger som skulle vært brukt til satt dekke er omdisponert til Skedsmo kirke. Det følger også et skriv der beløpet, 1.944.336 kroner, er omdisponert på grunn av taklekkasje.

Siden har friidrettens behov sakte forsvunnet ut av kommunale prioriteringer – og bevilgninger.

Minst 27 år

Det begynte lenge før 1990. Allerede i 1976 omtaler vår avis behovet fra Minerva første gang.

– Allerede den gang var banen så nedslitt at den ikke tålte regn. Våre utøvere reiste til Jessheim og Stovner for å få ordentlige forhold.

«Det ser ut til å være langt fram, dessverre», uttalte Rolf Hansen, som var en ildsjel i klubben i årevis.

Han skulle bare ha visst den gangen, at det 27 år seinere ikke var gjort noen for å bedre forholdene.

– Nå jobber vi med idrettsrådet for å få fast dekke inn i kommunedelplanen.

Kummerlig

Sammen med Geir Martinsen presenterer Jørn Aaltvedt treningsforhold for Minervas unge utøvere en knapt trodde ville være mulig i Øst-Europa på 1950-tallet.

– Vi fikk det gamle underlaget i Skedsmohallen, da kommunen skiftet det ut for noen år siden. Vi klippet det opp, slik at det er mulig å løpe 60 meter, sier Geir Martinsen.

– Det virker absurd å tilby ungdommene dette i Norge i dag?

– Det er vanskelig å trene løp. Men vi er gode på tekniske øvelser. Da legger vi ut matter for stav og høyde, og har en egen sleggering. Når våre unger er med i konkurranser, merker vi at vi er gode på det som har med teknikk å gjøre.

– Tror dere at det blir fast dekke på stadion noen gang?

– Vi håper, men vi ser jo ikke så optimistisk på det. Det koster atskillig mer i dag enn det ville gjort i 1990, sier Jørn Aaltvedt.

Tross forholdene skaper Minerva gode utøvere på ungdomssida. Både Trude Martinsen (stav) og Lars Jahr Røine (400 meter) tok gull i junior-NM, mens Marius Sollie lenge har gjort det stort i ungdoms-NM.

Artikkeltags