Gå til sidens hovedinnhold

Fra bakgårdsklubb til landets største

Artikkelen er over 8 år gammel

På to og et halvt år har Kisen gått fra å være en liten bakgårdsklubb til landets største miniatyrskytterlag. Nå satser også klubben stort på ungdom og elite.

Kisen miniatyrskytterlag kom til verden i 1989. Brødrene Magne og Svein Fladby var to av de fire-fem primus motorene for klubben. Begge satt i styret i DFS-laget til Kisen og ville danne et miniatyrskytterlag, som driver med rifleøvelser tilknyttet Norges Skytterforbund og det internasjonale skytterforbundet ISSF.

Lite viste de da om at klubben 23 år senere skulle være landets største skytterlag innenfor matchskyting.

Det nye laget fikk raskt 15 medlemmer og egen bane i forsamlingslokalene på Fram, hvor de hadde åtte skiver. Naboklubben het Ullensaker sportsskyttere, og da denne ble lagt ned i 1999 så steg medlemstallet i Kisen til 30.

– Vi var i hele denne perioden en fin gjeng hobbyskyttere som skjøt og konkurrerte for gøy. Men vi hadde aldri i vår villeste fantasi forestilt oss at vi skulle bli så store som det vi er i dag, sier Magne Fladby som er daglig leder i Kisen miniatyrskytterlag.

Stor takk til Æidsæther

Kisens forvandling fra bakgårdsklubb til toppklubb startet smått i 2007. Da solgte idrettsveteranen Alf Eidsæther gården sin og offentliggjorde at han ville gi 5 millioner kroner til Borgen idrettslag for at de skulle bygge ny idrettshall, som et tilbud til barn og unge.

Kisen hadde på dette tidspunktet store planer om å bygge en internasjonal 50 meters bane utendørs ved sine lokaler på Fram. Men da de fikk høre om den nye idrettshallen, så forespurte de om det var muligheter å bygge en stor skytterbane der, noe både Eidsæhter og kommunen var positive til.

Høsten 2010 var den gigantiske hallen ferdig, mens skytterhallen stod klar og hadde sitt første stevne januar 2011. Med to etasjer og 24 skiver på 50 meter, 30 skiver på 10 meter og 12 skiver på 15 meter miniatyr, så kan Kisen nå vise til Norges største innendørse skytterbane. Banen blir også av mange sett på som landets flotteste anlegg for rifleskyting.

– Vi må gi Alf Eidsæther en stor takk for at vi har kommet ditt vi er kommet i dag. Uten ham hadde dette ikke vært mulig, sier Johan Janssen styremedlem i miniatyrlaget.

Stor aktivitet

Helt siden det flotte skytterannlegget stod ferdig klart, så har det stadig smelt i Alfhallen. Den tidligere bakgårdsklubben har siden januar 2011 blant annet arrangert Royale League på 50 meter, NM 10 og 50 meter, NM 50 meter og Junior-Nordisk 10 meter. Til våren skal de arrangere et nytt Norgesmesterskap på 10 og 15 meter.

Klubben har også opplevd en total forvandling når det kommer til nivå på sine skyttere. Flere toppskyttere både i og utenfor Romerike meldte raskt overgang til Kisen etter at Alfhallen stod klar. Nå er klubben over 120 medlemmer og er fortsatt i vekst. I høst har de også kommet ordentlig i gang med å arrangere skyteskoler, samt egne satsingsgrupper for ungdom og eliteskyttere.

– Veien fra drift av gatekjøkken til gourmet restaurant er stor, men jeg synes vi har taklet forvandlingen vår bra. Det var flere eliteskyttere som med en gang så de enorme mulighetene og meldt overgang til oss. Elitegruppen vår er nå bestående av en stor gjeng som sammen gjør hverandre gode. Vi er også godt i gang med rekruttering og har en god ungdomsgruppe på gang. Fortsetter vi framgangen, så tror jeg vi kommer til å bli den store medaljegrossisten i skytternorge, sier Johan Janssen.