Forsvarte NM-gullet

GULLKVARTETT: Åsen-løperen Emilie Kongsten (f.v.), Tiril Udnes Weng, Sofie Norsveen Hustad og Lotta Udnes Weng fra nes gikk Akershus inn til seier på stafetten under NM på ski. FOTO: TERJE PEDERSEN, ANB

GULLKVARTETT: Åsen-løperen Emilie Kongsten (f.v.), Tiril Udnes Weng, Sofie Norsveen Hustad og Lotta Udnes Weng fra nes gikk Akershus inn til seier på stafetten under NM på ski. FOTO: TERJE PEDERSEN, ANB

Artikkelen er over 4 år gammel

Denne romerikskvartetten kunne søndag juble for sitt andre strake NM-gull i stafett.

DEL

Akkurat som under junior-NM på Lillehammer i fjor utgjorde nemlig Åsen-løper Emilie Kongsten og Nes-trioen Sofie Nordsveen Hustad, Lotta Udnes Weng og Tiril Udnes Weng førstelaget til Akershus på den avsluttende stafetten. Og som tittelforsvarere lå presset tungt på kvartetten på Skillevollen skistadion i Mo i Rana søndag.

Det så imidlertid ikke ut til å plage romerikingene nevneverdig. Helt i tet kom jentene riktignok ikke før Lotta Udnes Weng passerte Sør-Trøndelags førstelag tidlig på tredje etappe, men Kongsten og Nordsveen Hustad hadde likevel lagt et solid grunnlag.

Forsprang

Ut på ankeretappen hadde lørdagens norgesmester Tiril Udnes Weng drøye ti sekunders forsprang på forfølgerne - og den luka ga hun aldri fra seg. Dermed kunne romerikskvartetten jublende feire gullet i målområdet.

– Det er selvfølgelig kjempegøy å gå sisteetappen når man vinner. Hadde jeg ødelagt for laget, hadde det nok ikke vært like moro, smilte ankerkvinnen til RB-sporten.

Tvillingsøster Lotta var glad for å ha gitt Tiril en luke ut på de siste 3,75 kilometerne.

– I og med at distansen var såpass kort, var det bare å gå så fort jeg kunne hele veien, smilte hun.

Nes-jenta Amalie Håkonsen Ous gikk for øvrig en meget god etappe for andrelaget til Akershus søndag. Stortalentet vekslet først av alle - og slo blant annet en sterk løper som juniorlandslagets Magni Smedås klart.

– Dette var utrolig deilig og betydde mye for både selvtillit og alt. Godt å endelig få vist hva jeg er god for, sa Håkonsen Ous, som ikke lyktes hundre prosent i de to individuelle rennene i junior-NM.

Hoel sikret bronse

I guttestafetten ble kampen om seieren betydelig mer spennende. Frogner-gutta Herman Martens Meyer og Johan Hoel var lokale innslag på førstelaget til Akershus - som kjempet om de gjeveste medaljene til siste slutt.

Martens Meyer gikk en meget solid tredje etappe og sendte Hoel ut i tet på ankeretappen. Bak jaktet imidlertid både Nord-Trøndelag, Oppland og Buskerud - og inn mot mål skilte det bare noen små sekunder dem i mellom.

Oppland sikret seg til slutt gullet, mens sølvmedaljene gikk til Nord-Trøndelag. Johan Hoel kastet seg imidlertid de nødvendige centimeterne foran Buskeruds Eirik Sverdrup Augdal i kampen om den siste plassen på pallen.

– Jeg prøvde å gå fort i front, men det var lett føre og lett å henge. Resultatet ble vel egentlig at jeg sjøl ble mest stiv. I den siste bakken kontra de på meg, og da var jeg fryktelig stiv, sa Hoel til RB-sporten etter målgang.

Frogner-gutten var samtidig fornøyd med å ha sikret seg en medalje på alle helgens tre NM-øvelser.

Artikkeltags