Forsterker Fjellhammer

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Etter EM-sluttspillet i Sverige flytter Sorina Teodorovic til Lørenskoghallen for å forsterke laget hun skulle berget allerede for fem år siden. Nå er oppgaven den samme.

DEL

Vinteren 2001: Fjellhammer sliter voldsomt i eliteserien og tar kontakt med den østerrikske landslagsspilleren. Partene var enige om en avtale, men det lyktes ikke grønntrøyene å skaffe Teodorovic lærerjobb i kommunen.

Vinteren 2006: Situasjonen er den samme i Lørenskoghallen. Fjellhammer sliter i bunnen og tar på ny kontakt med bakspilleren, som ikke bruker mange dagene på å signere en utlånsavtale.

– Sorina kommer på lån ut sesongen og er spilleklar til den første kampen etter EM-pausen, forteller Fjellhammers Åge Mathisen.

Assistent

Kona til Nit-Hak-trener Djordje har denne sesongen vært assistent for nittedølenes eliteserielag – en rolle hun fortsatt skal inneha. Det medfører at hun kommer til å trene med Fjellhammer maks to ganger i uka.

– Men på våren er det kun to kamper som kolliderer. Den ene av dem er i siste serierunde. Dette er noe vi kan prate med Nit-Hak om underveis, sier Mathisen.

36-åringen, som skal spille EM for Østerrike i desember, har denne sesongen spilt to kamper for Nit-Haks 2. divisjonslag – begge med frimerke. Resultatet har vært 30 nettkjenninger.

– Nit-Hak trenger jo også poeng, men har vist stor vilje for å bidra til å få til en avtale. Det setter vi voldsomt stor pris på, forteller Mathisen.

Billig løsning

Fjellhammer var forberedt på å bruke penger på å styrke spillerstallen i EM-pausen. RB-sporten er kjent med at avtalen med Teodorovic ikke blir noen dyr løsning for eliteserieklubben.

– Nå har vi en høyreside med Hege Kvalnes, Hæge Fagerhus og Sorina. Den er det ikke mange som matcher i Norge. Kanskje bare Larvik og Byåsen, mener Mathisen.

Spillerjakten er ikke avsluttet i Lørenskoghallen, men Fjellhammer er langt fra overbevist om at de kommer hjem fra søket i Danmark og Polen med napp.

– I utgangspunktet er jeg tvilende, men vi jobber for å hente noen. Uansett vil vi være styrket etter jul med Sorina klar samt Mari Carstens, Liisa Hämäläinen, Astrid Reierstad, Bergliot Obrestad og Stina Funderud tilbake fra skade, sier Mathisen.

OBS! Som erstatning for Teodorovic får Nit-Hak den tidligere Bækkelaget-spilleren Stine Steen. Hun debuterer trolig hjemme mot Vålerenga 7. desember.

Artikkeltags