Første par ut i talentsamarbeid

Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Alper Gøksu og Kristoffer Tokstad har skrevet tre års kontrakt med LSK – men er like raskt leid ut til Lørenskog igjen.

DEL

– Kjempegøy. Dette blir en stor utfordring for oss, sier de to, som akkurat nå er i Polen for å delta i åttenasjoners turnering med gutter 16-landslaget.

De skal spille for Lørenskog til de eventuelt blir gode nok for stallen i LSK. Samtidig får de sjansen til å være med på en del treninger til vinteren – og bli med på treningsleirer.

Alper og Kristoffer har undertegnet profesjonelle kontrakter med Åråsen-klubben de tre neste sesongene. De får en kompensasjon fra LSK med utsikter til bedre lønn om de lykkes.

Spillerutvikling

I samarbeidsavtalen ligger at begge klubber skal få en bedre talentutvikling. Spillere i Lørenskog som er aktuelle for de aldersbestemte landslag får mulighetene til å bli bedre gjennom trening med LSK.

– Meningen er at disse talentene også skal dra nytte av støtteapparatet hos oss, sier LSK-leder Per Mathisen.

I det Rune Østerhaug kaller en vinn-vinn situasjon, skal en på Rolvsrud ansette en spillerutvikler, som LSK delvis skal være med å betale utgiftene for.

– Med denne avtalen åpner vi en masse dører for talentene våre. De beste vil bli bedre med samarbeidet med LSK. De vi har i klubben får bedre oppfølging av vår spillerutvikler. Når våre trenere også kan få impulser fra kolleger i LSK, vil dette bare være bra for oss, sier Lørenskogs leder.

Han er også glad for at gode spillere kan bli i Lørenskog lenger.

– Det er ingen stor hemmelighet at eliteserieklubber har vært på tråden til flere av våre beste for å lokke dem over. Det er noe vi ikke er glade for.

Kan tjene godt

Lørenskog er også sikret gode inntekter om noen av deres talenter vil slå til i LSK-trøya.

– Hva en avtale kan være verdt er umulig å si akkurat nå. Men vi er med videre på salg til utlandet, noe som naturligvis kan bli bra for oss. Spillere som går til LSK og ikke lykkes til å bli a-lagsspiller, vil vi også få vederlagsfritt tilbake, sier Rune Østerhaug.

For LSK er avtalen viktig også fordi klubben har sagt fra at de skal være med å bedre talentsamarbeidet på Romerike.

– Vi har uttalt at vi har som målsetting å bidra til at unge talenter i distriktet skal få den best mulige utvikling. Dette er et godt skritt på veien for å greie det, sier Per Mathisen.

Dette blir en stor utfordring for oss

Alper Gøksu og Kristoffer Tokstad

Artikkeltags