Gå til sidens hovedinnhold

Forlenget med viktig duo

Artikkelen er over 9 år gammel

Allerede før semifinalene mot Vålerenga har startet, har Lørenskog fått noe å juble for. To sentrale spillere har forlenget avtalen og flere er på vei.

Både keeper Jürgen Penker (29) og vingen Marius Trygg (35) sklir inn i Lørenskog ishall søndag ettermiddag med nye kontrakter.

Den østerrikske målvakten har forlenget sitt opphold på Romerike med to nye år, mens 35 år gamle Trygg skrev på en treårsavtale.

Og i løpet av kort tid kan flere andre følge etter. Både landslagsspiller Lars Erik Spets og den svenske backduoen Peter Messa og Fredrik Ericson skal også være nære forlengelser. Som Romerikes Blad tidligere har skrevet ønsker klubben å beholde 90 prosent av dagens stall.

– Det viser at også klubben har tatt et steg. Når vi har så gode spillere, er det viktig å søke kontinuitet, sier sportssjef Atle Olsen til rb.no.

Jobber med flere

Sportssjefen har fra før forlenget avtalen med Kenny Corupe (to år til), mens sentrale nordmenn som Tommy Jakobsen, Nicolai Bryhnisveen, Mats Frøshaug, Knut Henrik Spets og Mathias Trygg også er under kontrakt neste sesong. I tillegg jobber han med å få med den amerikanske duoen Garrett Raboin og James Sixsmith videre, noe begge tidligere overfor Romerikes Blad har uttrykt seg positivt til.

-De er profesjonelle og vil se hvilke tilbud som dukker opp. Men vi er det eneste norske alternativet for dem, sier Olsen.

I tillegg føler sportssjefen han har god kontroll på eventuelt nye utlendinger og er også i dialog med én norsk spiller han ikke vil ut med navnet på.

Trives

For Jürgen Penker ble det et greit valg. Østerrikeren erstattet stjernekeeper Dov Grumet-Morris da amerikaneren fikk NHL-kontrakt, og har holdt samme nivå.

– Jeg trives her. Samtidig er det godt å vite hva jeg skal gjøre de neste årene. Jeg håper også det vil gi meg litt ekstra trygghet i de kampene vi står foran nå. Jeg er veldig glad for dette, sier sisteskansen.

Marius Trygg vil være godt voksen når avtalen løper ut. Vingen utgjør nå Lørenskogs superrekke, sammen med Mats Frøshaug og James Sixsmith.

– Det var helt naturlig. Jeg er «hockeypønsj» ennå og føler jeg har mye mer å gi på isen. Og det fantes ingen gode grunner til å gå andre steder. Da Lørenskog ønsket å beholde meg, var det et greit valg, sier han.

Trygg vil nesten være 40 år nå kontrakten løper ut. Lagkaptein Tommy Jakobsen (41) er et forbilde.

– De skal ikke se bort fra at sluttspillskjegget er litt gråere om tre år, humrer han.

Viktig

Og nettopp Jakobsen gleder seg over at han får med seg en rekke av dagens lagkamerater i garderoben neste sesong.

– Marius er så fysisk godt trent at han ikke vil ha noen problemer med å spille mange år til. Han er et fenomen. Han og tvillingbroren (Sverige-proff Mats) må være de best trente brødrene i Norge. Når det gjelder Jürgen er han en kjempekeeper som gir oss muligheten til å vinne hver kamp. Det er kjempebra for klubben at så gode spillere ønsker å være med videre. De trives. Det viser at man gjør mye riktig.

Jakobsen tror også det vil bli langt flere lokale innslag i årene som kommer, men ungguttene som har fått litt spilletid denne sesongen, blir trolig også å se i Lørenskog ishall den neste.

– Det jobbes veldig bra med de yngre, men det har bare så vidt begynt å blomstre. Det vil komme i framtiden.

Den første semifinalen spilles i Lørenskog ishall søndag klokka 17.00. Før den tid vil rb.no komme med flere forhåndssaker, blant annet en vurdering av styrkeforholdet mellom de to erkefiendene.