GARDERMOEN

Herrene Peter Engelbrektsson (trener Ull/Kisa), Roar Østerhaug (leder Lørenskog) og Per Nygren (leder Strømmen) stiller i og for seg i forskjellige divisjoner på området.

– Det virker som om kampene skal spilles på samme bane uansett forhold, sier Peter Engelbrektsson, som ser lyst på anleggssituasjonen i Ull/Kisa i framtida.

– Per i dag har vi en av de verste arenaene. Garderobeforholdene våre er under enhver kritikk, det må vi bare innrømme.

Men med nye stadionplaner, med overbygd tribune med plass til flere tusen tilskuere og alle fasiliteter i forbindelse med den, har Ull/Kisa alle muligheter til å være en av de klubbene som greier å følge med i galoppen.

– Håpet mitt er at vi skal spille på nytt stadion en gang i 2008. Jeg tror nok mange skal få problemer med å følge opp etter hvert.

– Er kravene for store?

– Det skal jo skje en del på kort tid. Men det er også mye positivt rundt dette. Vi vil gjerne gjøre produktet så godt som vi kan.

For Ull/Kisa er det et stort pluss at klubben har millioner når de flytter til å sette inn i prosjektet.

– I Sverige har en nå fått to avdelinger på tredje høyeste nivå under Allsvenskan og Superettan. Jeg ser ikke bort fra at det samme vil skje i Norge om noen år, sier Peter Engelbrektsson.

Andre prioriteringer

Strømmens leder Per Nygren har stått i spissen for stor dugnadsinnsats i klubben de siste årene. Det har de tenkt å fortsette med, mens helst på andre områder enn overbygde tribuner.

– Misforstå meg ikke. Jeg skjønner NFFs ønske om å sette krav til oss. For Strømmen stadions del kan de nok bli tøffe, i og med at Team Strømmen har enda strengere krav på seg.

Nygren tror ikke det vil komme noen flere tilskuere om en får sittestoler til 500 tilskuere under tak.

– For oss er det banekapasiteten som er det store problemet. Selv om vi har fått kunstgressflater for 11-er og 7-er fotball, har vi ikke plass til alle. Derfor ser vi på mulighetene til å lage to 7-er baner bak tribunen.

– Er det noen inne på Ullevaal som lever i en verden du ikke føler eksisterer på klubbplan?

– Delvis. Vi har nok å stå i med om ikke kravene skal bli for tøffe.

– Men det er bedre på 2. divisjonsseminar enn i 3. divisjon?

– Definitivt. Vi har jobbet lenge med å komme tilbake hit, sier Per Nygren.

Tar det med ro

Roar Østerhaug i Lørenskog er ganske tilbakelent i spørsmålet om oppgradering av anlegg.

– Grunnen til det er at vi måtte oppgradere i henhold til enda større krav da vil spilte i 1. divisjon. Så jeg er ganske trygg på at dette ikke vil være noe problem for oss.

– Ser vi kanskje en overbygd tribune på Rolvsrud snart?

– Det er vel ikke første prioritet. Jeg tror også det vil være ganske enkelt å få dispensasjon fra de strengeste kravene som måtte komme. Men det er fint at vi ha noe å strekke oss etter, sier Roar Østerhaug.