– Føles enda bedre på avstand

ENDELIG HJEMME: Etter EM-gullet med håndballjentene i Ungarn og Kroatia venter nå en jul utenfor medienes søkelys for Stine Bredal Oftedal. Hun feirer hjemme med familien på Hagan i Nittedal, før hun reiser tilbake til Frankrike, hvor hun spiller for Issy-Paris. BEGGE FOTO: NTB SCANPIX

ENDELIG HJEMME: Etter EM-gullet med håndballjentene i Ungarn og Kroatia venter nå en jul utenfor medienes søkelys for Stine Bredal Oftedal. Hun feirer hjemme med familien på Hagan i Nittedal, før hun reiser tilbake til Frankrike, hvor hun spiller for Issy-Paris. BEGGE FOTO: NTB SCANPIX Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Stine Bredal Oftedal (23) tar med seg gullfølelsen langt inn i julefeiringen hjemme i Nittedal.

DEL

Det har gått noen dager siden Bredal Oftedal og resten av håndballjentene hentet hjem nok et gull, denne gangen i EM, etter å ha slått Spania i finalen.

Nå har omsider Nittedal-jenta landet hjemme for julen.

– Men jeg er litt stresset, for jeg er veldig på etterskudd gavemessig, men de siste dagene har vært helt fantastiske, forteller Bredal Oftedal til Romerikes Blad, samtidig som hun gjør unna den resterende gaveshoppingen lille julaften.

– Faktisk føles det enda bedre nå som jeg har fått det litt på avstand, fortsetter den blide 23-åringen.

Fikk gjennombruddet

Da RB intervjuet Bredal Oftedal etter EM-generalprøven i Oslo Spektrum foran årets mesterskap, sa hun følgende om gjennombruddet mediene og Håndball-Norge ventet på:

– Alle sier jo det, så det er litt skummelt, men nå har jeg virkelig lyst til å gjøre det bra i et mesterskap for Norge.

Med fasit i hånd har hun nå fått gjennombruddet. Med nummer 10 på ryggen, slik Trine Haltvik og Gro Hammerseng-Edin har hatt tidligere, styrte nittedølen det norske spillet fra sin playmaker-posisjon på en strålende måte.

Hennes to scoringer på stillingen 20–20 i finalen søndag var også svært viktige.

– Dette er uten tvil det største jeg har vært med på. Nå har jeg en skikkelig godfølelse som kommer til å sitte i en god stund, sier Bredal Oftedal, som tidligere har vært med Norge og vunnet EM (2010) og VM (2011).

Da var hun ikke like sentral som nå.

Skal ligge «rett ut»

Sammen med resten av familien får hun nå noen velfortjente fridager hjemme.

Et mesterskap tar på og hun dro blant annet på seg en lårhøne tidlig i turneringen

–Det er deilig å være hjemme igjen. Nå skal jeg bare ligge flatt hele julen og slappe av. Det går i ett under slike mesterskap, humrer hun.

Også feiringen av gullet natt til mandag tok på.

– Det var leid en bygning, nesten som et slott. Det var helt utrolig fint og feiringen likedan, med en flott gjeng.

Nyttårsaften reiser Bredal Oftedal tilbake til Frankrike og Paris, hvor hun nå bor og spiller på Issy-Paris sammen med lillesøster Hanna.

– Der blir det nyttårsfeiring med venner, så begynner vel etter hvert hverdagen igjen, sier den nybakte EM-mesteren.

Fakta

Navn: Stine Bredal Oftedal.

Alder: 23.

Bosted: Paris, kommer fra Hagan i Nittedal.

Klubb: Issy-Paris.

Aktuell: Vant EM-gull med det norske damelandslaget i håndball. Fikk også det som må kalles det virkelige gjennombruddet i årets mesterskap.

Meritter: EM-gull (2010 og 2014). VM-gull (2011). EM-sølv (2012). Junior-EM-gull (2009). Junior VM-gull (2010). Også kåret til årets spiller i Frankrike for 2013/14-sesongen.

Artikkeltags