Flyr høyt

Foto:

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Maritha Kaufmann Team Strømmens sterkeste i luftrommet. Hvem skulle tro at kapteinen har flyskrekk?

DEL

Med toppseriesesongen kommer også bussturene for Team Strømmen. Ikke så populært for spillerne, men en som foretrekker buss som framkomstmiddel, er Maritha Kaufmann.

Hun har nemlig flyskrekk.

Jeg synes ikke det er noe særlig å fly, og er fornøyd med at vi tar buss til enkelte kamper. Jeg trives best på bakken for å si det slik, forteller Maritha, men forsikrer at det ikke er så ille at hun må ta noe beroligende for å komme seg gjennom flyturen.

– Men det er en påkjenning, og ikke noe særlig for meg å spille kamp dagen etter. Uroen i kroppen begynner et par dager i forkant, men når vi er hjemme igjen er alt bra, sier hun.

Dessuten passer lagvenninnene på å snakke om andre ting, slik at Maritha blir beroliget.

– Du er en del ute og reiser med landslaget. Hvordan går det?

– Jeg kommer meg jo gjennom, det er verst når vi letter eller hvis det blir turbulens under turen.

Halv pris

Med sitt trange budsjett er Team Strømmen tvunget til å finne billigste løsning på det meste, også for reisene. Med årets utvidelse av Toppserien og frafallet av automatinntektene blir det ekstra trangt.

– Spillerne er ikke så glad for å ta buss, så vi prøver å begrense det litt. Hittil har vi planlagt tre eller fire bussreiser, sier økonomiansvarlig i klubben, Inger Høgnes.

I gjennomsnitt er prislappen for en bussreise på 15.000 kroner. Flyreisene er over dobbelt så dyre.

– Vi må ut med 35.000 - 40.000 kroner på de fleste flyreisene, opplyser Torild Sandaker som er daglig leder.

Slitsomt

Fordi bussreisene er både tidkrevende og energitappende, forsøker Team Strømmen-apparatet å få til overnatting. Forrige serierunde dro spillerne til Grimstad på fredagen og fikk dermed en god oppladning til kampen.

– I fjor var "busskampene" våre de svakeste, og jeg skulle helt klart sett at vi slapp dem, sier trener Hege Riise.

Hun mener det er alt annet enn optimalt å ha en sju, åtte timer lang busstur i kroppen i oppladningen.

– På en annen side er det fint for dem som har flyskrekk, og turene kan bli både sosiale og sammenspleisende, fortsetter Riise.

Retur midnatt

Team Strømmen-treneren frykter midtukekampene, med sen hjemreise, mer enn bussturene.

– Tirsdag 1. mai skal vi spille borte mot Kattem. Da er vi ikke hjemme før midnatt. Nå spillere er i full jobb og skole, er dette en stor merbelastning, mener hun.

I år har NFF lagt alle Team Strømmens midtukekamper til bortearenaer.

Torild Sandaker vet at det ikke bare er Team Strømmen som sliter med å få endene til å møtes på reisebudsjettet. Lagene fra nord har vanvittige utgifter, og selv om NFF har et reisefond, strekker ikke pengene til.

– NFF må ta mer av utgiftene, spesielt når Toppserien utvides med to lag. Vi håpet på å få en større kompensasjon, men det ser ikke ut som det kommer til å skje, sier den daglige lederen.

PS! Team Strømmen møter Fløya i årets første hjemmekamp i dag klokka 16.00.

Artikkeltags