Kenneth Kvebek, Flisbyen, la fram to forslag på Norges Fotballforbunds ting som fikk stor støtte av tingdelegatene, men likevel ble nedstemt.

– Vi er opptatt av at forholdene skal legges bedre til rette for supportere og øvrige publikummere. Dessverre opplever vi at NFFs styre er feige. Visepresident Bjarne Berntsen nærmest innrømmet at det er tv-selskapene som bestemmer og at det er penga som rår, sier Kenneth Kvebek.

Tre kampdager

Sammen med Norsk Supporterallianses delegat, Hanne Mari Jordsmyr, snakket han varmt for å lovfeste at det skal være tre kampdager, fredag, lørdag og søndag.

De vil også ha inn i NFFs kampreglement at kampdagene for tv-kampene skal offentliggjøres minst seks uker før de spilles.

– Det er helt avgjørende for mange supportere som har tenkt seg på bortekamper og som ønsker å planlegge turen, sier Kenneth Kvebek.

Hanne Mari Jordsmyr var også skuffet.

– Vi har samtlige supportere i hele landet bak oss i disse kravene. Vi er veldig skuffet over at det ikke blir et krav at kampdagene skal bestemmes seks uker i forkant, sa hun.

Støtte fra Brann og LSK

Kenneth Kvebek var glad for at både Brann og LSK støttet ham fra talerstolen, og at forslaget om å lovfest tre kampdager fikk et flertall på 104 mot 81.

Det var ikke nok for å få to tredjedels flertall.

– Vi støtter Flisbyen i kravet om færre kampdager. Det er mange som ikke greier å følge med når det er kamp med alle de forskjellige kamptidspunktene, sa tidligere LSK-leder Per Mathisen.

– Våre forslag handler om å gjøre forholdene for supporterne og andre tilskuere bedre, noe som også vil gjøre noe positivt for fotballens omdømme. Dessverre tenker NFFs styre annerledes, sier Kenneth Kvebek.