Fjellhamars Vieira

Artikkelen er over 11 år gammel

Fjellhamar-spilleren Abdisalam Ibrahim har Patrick Vieira som sitt store forbilde på fotballbanen.

DEL

Da vi ber 15-åringen beskrive sine sterke sider som fotballspiller tyder svarene på at han ikke er helt ulik helten som også har en fortid favorittklubben Arsenal.

– Jeg har god teknikk, er god til å vinne dueller, takle, slå pasninger. Dessuten er jeg ganske sterk, forteller Ibrahim.

Han har tidligere fungert både som keeper og spiss, men nå har "Abdi" slått seg til ro på banen. Og plassen er selvsagt sentral midtbane – som Vieira.

– Det er der jeg er best. Jeg skal hvert fall aldri stå i mål igjen, smiler Fjellhamar-spilleren.

Banens beste

Ibrahim har i løpet av året kommet i landslagsledelsens søkelys. Før dobbeltkampene mot Sverige i september var 15-åringen ikke med i troppen, men ble kalt inn etter et forfall.

Det angrer neppe landslagssjef Bård Flovik på i dag. "Abdi" spilte 90 minutter i begge kampene på Alfheim, og ble kåret til Norges beste spiller i den første.

– Det var veldig moro. I desember reiser landslaget til Tyrkia på samling så jeg håper å komme med der, sier 15-åringen.

3. divisjon

Før Ibrahim og familien flyttet til Lørenskog i 2002 spilte landslagsspilleren for Øyer/Tretten like utenfor Lillehammer.

Nå stortrives han i Fjellhamar FK.

– Det er en kjempebra klubb med godt miljø. Men vi får se hva som skjer. Det kan være aktuelt å bytte etter hvert, sier Ibrahim.

Han startet sesongen på Fjellhamars guttelag som i disse dager kjemper om opprykk til interkretsserien. I høst har han fått tillit på klubbens 3. divisjonslag der også broren Abdirashid Ibrahim spiller.

– En fin utfordring for meg å spille der, kommenterer 15-åringen.

Artikkeltags