– Vi tapte på dårlig angrepsspill etter pause. Vi skjøt for dårlig, kastet ballen til motspiller, og ble kontret i senk, sa Thomas Skoglund.

Det var ikke slik det skulle ende. 1. omgang var helt ok i klubbens første kamp på øverste nivå. Forsvaret sto godt, angrepsspillet var til tider bra, og målene kom jevnt fordelt på flere spillere.

– Skuddene satt også bra, og vi spilte greit mot etablert forsvar. Men svakheten vår er når vi begynner å rote i angrep. Vi fikk ikke til et samspill og det gikk for tregt. Vi må sette fart, mente Thomas Skoglund, som har denne kommentaren til at noen mener han fortsatt er landets beste venstreving.

– Nei, det er jeg nok ikke.

– Ta det positive

Trener Stian Bjermeland er enig med sin vanligvis beste spiller.

– Vi er nødt til å gripe fatt i det positive som skjedde i 1. omgang. Da fikk vi vist fram noe av det vi kan. Kontringene satt bra, og forsvarsspillet ga oss selvtillit.

I sum førte det til ledelse 14–12 til pause, som godt kunne vært mer med bedre utnyttelse av et par store sjanser.

– Men så, Stian Bjermeland, slapp dere inn 12 mål på det neste kvarteret, og scoret bare tre. Hvorfor?

– Helt i starten bommet vi på flere sjanser eter gode angrep. Men så begynte vi å rote bort ballen og ga Drammen sjansen til å kontre. Det er de gode på. Vi lærte at vi blir knallhardt straffet når vi ikke greier å følge opp.

– Hva nå, Drammen er ett av lagene som er tippet langt nede på tabellen og som dere burde slått?

– Vi må heve vårt svakeste nivå, jobbe enda hardere med vårt offensive forsvarsspill og ta tak i det vi var best på denne gangen. Stabiliteten må opp, og de gode periodene må bli lengre. De er nok av arbeidsoppgaver å ta fatt på, sa Stian Bjermeland.

Mot gamle venner

Eirik Nordeng er romeriking, tidligere Lillestrøm-spiller, men nå sentral i oppbyggingen av nye Drammen. 21-åringen var på forhånd spent på motstanderen.

– Vi var usikre, fordi vi vet at Lillestrøm på sitt beste har et godt offensivt forsvar. Heller ikke jeg var sikker på hvordan det ville gå, selv om jeg kjenner det.

– Dere så ikke ut som et vinnerlag før pause?

– Vi var ok i forsvar. Men det var først i 2. omgang vi fikk fart på beina og utnyttet kontringene våre. Det er det vi skal overleve på og gjøre en god sesong i eliteserien, sa Eirik Nordeng.

Bakerst hos Lillestrøm tok i og for seg Stian Mathisen det en kunne forvente når laget gikk i oppløsning utover i 2. omgang.

– Vi sviktet framover i angrep med altfor mange balltap. Da blir vi straffet hardt. En målvakt må ha en toppdag for å holde laget inne i kampen i en slik situasjon Når de kommer i hundre er det vanskelig å stoppe dem.

– Ble du skremt når Drammen neppe er av de beste lagene?

– Vi slapp inn 12 i 1. omgang. Det er godkjent og vel så det. Vi får ta det derfra. Men de er klart at vi må forbedre oss sterkt og framfor alt bli mer stabile kampene gjennom. Vi kan ikke fortsette å opptre sånn som vi gode de siste 30 minuttene, sa Stan Mathisen.

Neste for Lillestrøm er Nøtterøy borte neste onsdag. Mandag 22. september kommer Haslum på besøk i Skedsmohallen. Det blir virkelig en test for hva som venter på dette nivået. Og som trener Bjermeland sier, nå må laget lære fort.