Fem kamper for Ødegaard

Artikkelen er over 6 år gammel

Spiller ikke flere Lørenskog-kamper i 2014.

DEL

Lørenskog-back Henrik Ødegaard må stå over fem kamper etter at han pådro seg matchstraff i hjemmekampen mot Lillehammer søndag. Landslagsspilleren taklet gjestenes Alexander Reichenberg og traff hodet. I etterkant la han seg flat og håpet alt gikk bra med Lillehammer-spilleren.

Disiplinærutvalget i Norges ishockeyforbund kom i dag fram til at fem kamper var en passende straff.

– Først og fremst er vi glade for at alt ser ut til å ha gått bra med Reichenberg. Men jeg synes straffen var litt i overkant streng. Intensjonen var å takle rent, det står det også i dommerrapporten. Vi har sett noen tv-bilder som gir et litt annet bilde enn det man kanskje kunne oppfatte med en gang. Vi føler blant annet at han ikke albuen spesielt mye ut fra kroppen. Fem kamper er over ti prosent av sesongen. Det har store konsekvenser, derfor vurderer vi å anke, sier Lørenskog-trener Kenneth Larsen.

Blir dommen stående vil Ødegaard miste kampene mot Stjernen (b), Stavanger (h), Vålerenga (b), Kongsvinger (h) og Storhamar (h). Det vil si at han ikke kan spille før hjemmekampen mot Frisk Asker 8. januar.

– Først og fremst er jeg glad for at det har gått bra med Reichenberg. Men utover det er jeg skuffet over straffen. Ut ifra de første tv-bildene jeg så av taklingen, skjønner jeg at det kan se ut som en bevisst albuetakling mot hodet, men etter at vi har analysert videoen. Både ved å zoome inn og sett situasjonen i slow motion, synes jeg det er veldig klart at jeg treffer ham med skulderen først og at albuen kommer opp i etterkant av treffet. Disse bildene har også de som har dømt meg fått tilgang til. Derfor er jeg også skuffet, selv om jeg utmerket godt skjønner at jeg pådro meg matchstraff. Det legger jeg meg flat for, sier Ødegaard til RB.

Nå skal det tas en vurdering på om klubben skal anke saken videre.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken