Gå til sidens hovedinnhold

Får 20 kampers karantene

Artikkelen er over 10 år gammel

Steffen Thoresen får knallhard straff for ishockeyvold.

Det var fire sekunder før slutten av andreperioden av hockeysluttspillets fjerde kvartfinalekamp, at Steffen Thoresen gikk mer eller mindre amok.

En av Vålerengas aller beste spillere dundret løs mot Eerikki Koivus hode, både med kølle og hockeyhansker.

VIDEO: Se overfallet her!

Fem kamper betinget

Nå er straffen klar. Thoresen ilegges en karantene på hele 20 kamper. Fem av kampene gjøres betinget.

Det vil si at Vålerenga-spilleren slipper unna med å sone 15 kamper, hvis han ikke pådrar seg en ny matchstraff i løpet neste sesong.

Vedtaket er fattet av domsutvalget i Norges ishockeyforbund. Ifølge en pressemelding tirsdag, kan avgjørelsen ankes til appellutvalget i forbundet.

– Bra for sporten

RB har snakket med Eerikki Koivu. Han sier han ikke vil ta stilling til om han mener straffen er for hard eller mild, men sier følgende:

– Han måtte få en streng straff. Det har han fått. Det er bra for sporten, mener han.

Koivu mener det Thoresen gjorde, og det han sa han skulle gjøre før kampen, heller ikke er bra for sporten.

La seg flate

Etter å ha sett videoen av Steffen Thoresens overfall på Eerikki Koivu, la klubbdirektør Jan-Tore Kjær i VIF seg langflat og beklaget.

– Slikt skal ikke skje. Ishockey er en tøff idrett, men det skal være fair. Dette er ikke noe vi er stolte av. Det er bare å beklage overfor Lørenskog, og ikke minst Koivu selv. Vi er glade for at det ser ut til å ha gått relativt bra med ham og håper han spiller på Jordal torsdag, sa Kjær til Romerikes Blad.

Direktøren opplyste også at Thoresen selv nå viser anger.

– Steffen er oppriktig lei seg. Slikt skal ikke skje. Han beklager det sterkt.

Aksepterer straffen

Noen anke blir det imidlertid ikke.

– Vi aksepterer straffen. Den er streng, men vi tar det til etterretning. Vi er enig i at dette er slikt som ikke har noe på en idrettsarena å gjøre, sier Vålerenga-driektør Jan Tore Kjær til Nettavisen tirsdag ettermiddag.

Han regner med Thoresen slipper unna med 15 kamper.

– Thoresen er ingen stygg spiller, og får svært sjelden matchstraff. Og han har allerede sonet én kamp, så det gjenstår 14 kamper av karantenen, poengterer Kjær.