– Det finnes ikke bedre spissduo i 2. divisjon, mener trenerne Thomas Berntsen og Vidar Gundersen.

For skulle sesongen bli kronet med opprykk for blåtrøyene, er det ikke på spissplass man først vil se seg om etter forsterkninger, så sant suksessduoen bestemmer seg for å bli i klubben.

Fredrik Dahms kontrakt går ut etter sesongen. Odd Grenland har allerede markert sin interesse.

– Jeg har ikke pratet med dem selv, men jeg vet de har markert sin interesse før overgangsvinduet stengte. Men selv om jeg står fritt etter denne sesongen, er det bare Lørenskog som gjelder for meg nå, mener Dahm.

Andreas Moen holder foreløpig den ambisiøse målsettingen om ett mål i snitt per kamp.

– Vi trives veldig godt sammen. Det har tatt litt tid, men nå skjønner vi hverandre, mener Moen.

Show

At gårsdagens toppkamp i det hele tatt ble spennende skyldtes i all hovedsak juniortendenser i Lørenskog-rekken på to dødballer. Bortsett fra det var det klasseforskjell på de to favorittippede lagene i avdelingen.

For spisshowet startet allerede fra første blås i fløyta.

11 minutter: Dahm jobber fram et frispark på drøyt 20 meter. Moen skrur kula vakkert over muren og i mål; 1-0.

17 minutter: Moen jobber opp en ball langt inne på egen halvdel. Hardt presset tupper han ballen i bakrom. Der parkerer Dahm storvokste Even Iversen i Øst-forsvaret, runder keeper og snubler ballen i mål; 2-0.

– Det var mest en avklaring, men jeg visste at Fredrik kom til å gå i det rommet. Det gjorde han også, kommenterer Moen.

– Og jeg visste pasningen kom til å komme i det rommet. Det var bare å løpe. Men jeg kom litt for langt ut, og var i ubalanse da jeg rundet keeper. Det var ørsmå marginer, mener målscoreren selv.

– Fredrik hadde ikke luktet den for et halvt år siden. Han er blitt mye mer sentrert i spillet sitt. Før rotet han seg for mye bort på sidene, mener Vidar Gundersen, som er ansvarlig for det offensive på Rolvsrud.

Mer moro

Dahm la også opp til Anders Enghs viktige 3-2 scoring, mens Moen avsluttet gildet med å tråkle inn 4-2.

Med 15 mål på de ni seriekampene, nesten halvparten av årets 31 fulltreffere så langt, smiler fotballivet til duoen som begge har en fortid i Lyn.

– Det er ikke viktig å bli toppscorer, så lenge vi begge scorer mye, mener Fredrik Dahm som er oppe i seks fulltreffere – dobbelt så mange som i hele fjor.

Og med Anders Engh i storslag ikke mange meterne bak spissduoen, begynner det å lukte opprykk av Lørenskog...