Ett minutt unna

BITTERT: Ingrid Bruserud og Team Strømmen var nære et avansement i Champions League, men to minutter på overtid scoret Everton og sendte romerikingene ut. FOTO: OLE ÅSHEIM

BITTERT: Ingrid Bruserud og Team Strømmen var nære et avansement i Champions League, men to minutter på overtid scoret Everton og sendte romerikingene ut. FOTO: OLE ÅSHEIM

Artikkelen er over 9 år gammel

(Team Strømmen – Everton 0-1). Team Strømmen trengte et uavgjort resultat for å gå videre i Champions Leauge, men to minutter på overtid brast drømmen om avansement.

DEL

Etter 90 spilte minutter så alt ut til å gå etter planen for Janne Jannson og Team Strømmen. Everton hadde knapt skapt en halvsjanse i løpet av 2. omgangen, og avansementet virket ut til å være sikret.

Men så, to minutter på overtid, var uhellet ute. Evertons Michelle Hinnigan sendte i vei et skudd som gikk via et Team Strømmen-bein og over Ingrid Bruserud.

Akkurat i det øyeblikket var det mye som gikk gjennom hodet på trener Janne Jannson.

– Vi var på vei til å gjøre et taktisk bytte, men så plutselig var alt snudd på hodet. Utrolig bittert, sier han fortvilet.

Forspilte sjanser

Det er ikke vanskelig å forstå frustrasjonen. Etter at Team Strømmen hadde vunnet med kalassifre i de to første gruppespillkampene, var et uavgjort resultat alt som skulle til for å sende romerikingene videre. Everton på sin side var avhengig av seier.

– Kampbildet ble akkurat som forventet. De hadde ballen mest, men likevel følte jeg hele tiden at vi hadde god kontroll på dem. De skapte et par sjanser i 1. omgang, men etter hvilen var de helt ufarlige. Det vil si helt til to minutter på overtid, sier Jannson som skuffet måtte konstatere at Team Strømmen sløste med store scoringsmuligheter.

– Vi skapte de farligste sjansene, men det hjelper lite når vi ikke klarer å få nettkjenning. Vi var blant annet alene med keeper uten å score, i tillegg til at vi hadde et skudd som traff tverrliggeren og spratt ned på streken, forteller han.

Viktig erfaring

Selv om målsettingen om avansement ikke ble innfridd denne gangen, er svensken ikke i tvil om at de erfaringene laget har fått med seg kommer til å bli viktige i framtida.

– Fra start stilte vi med fem-seks stykker på 20 år eller yngre. Det er klart de har lært mye av å spille disse kampene. Det kommer til å bli viktig med tanke på framtidig europacupspill, men også i den hjemlige serien, tror Jannson.

Første oppgave som venter nå er Trondheims-Ørn i cupens semifinale.

– Vi skal gå på banen og feie Trondheims-Ørn av banen, sier Jannson og sender med det en aldri så liten advarsel til trønderne

Storfornøyd med innsatsen

Til tross for irritasjon og skuffelse, mener Jannson at Team Strømmen har gjort en fabelaktig prestasjon.

– Når alt har fått roet seg er jeg sikker på at jentene og jeg kommer til å være storfornøyde med det vi har gjort her nede. Vi har slitt med skader, men de jentene som har vært med, har virkelig stått fram, skryter han.

Artikkeltags