Enige om Lillestrøm

Artikkelen er over 15 år gammel

Friidrettsklubbene er enige, kommunene er enige. Det betyr at det går mot et regionalt friidrettsanlegg på Lillestrøm stadion.

DEL

– Nå har jeg virkelig tro på at dette skal bli noe av, sier Geir Martinsen i Minerva Friidrett.

I den troen har han med seg Hans Petter Gustavsson i Strømmen og Gunnar Pettersen i Lørenskog.

– Vi håper arbeidet kan komme i gang neste år, slik at det hele står ferdig i 2006, sier Martinsen.

Det var et initiativ av ordførerkandidatene Terje Granerud (Rælingen), Åge Tovan (Lørenskog) og Andreas Hamnes (Skedsmo) (faksimile) før kommunevalget sist høst, som satte fart i planene om å gi friidretten et godt tilbud til trening og konkurranse.

Penger på bordet

I et møte i Skedsmo i går sa Lørenskogs ordfører Åge Tovan at kommunen er klar til å legge penger på bordet.

– Planene våre er at vi budsjetterer med 500.000 kroner i 2005 og tre millioner i 2006. Med de gode kreftene som nå er i gang, kan vi på Nedre Romerike få et moderne friidrettsanlegg med tribuner. Det kan kjempe om å få store stevner og for eksempel NM, sier Åge Tovan.

– Ingen vonde følelser for at Skedsmo stikker av med dette anlegget?

– Overhodet ikke. Dette er en seier for riktig interkommunalt samarbeid. De yngste talentene har muligheter til å drive på Rolvsrud. Når klubben vil til Lillestrøm, kan de bare fylle opp en minibuss og kjøre gjennom Rælingstunnelen. Her er det ikke avstander å snakke om.

Positiv

Skedsmos ordfører Andreas Hamnes var godt fornøyd med enigheten som hersker mellom alle involverte i saken – samtidig som han naturligvis liker at det er enighet om at den rette plassering er Lillestrøm stadion.

– Nå skal kulturadministrasjonene i kommunene arbeide fram et forslag til handlingsprogram. De holder også tett kontakt med friidretten. Jeg håper vi har et kostnadsoverslag med fordelingen av utgifter klart til budsjettbehandlingen til høsten, sier Andreas Hamnes.

Artikkeltags