– Alltid moro å vinne håndballkamper. Å gjøre det på denne måten med et nederlagsdømt Lillestrøm er fantastisk, sier Bård Egil Tobiassen.

Fem minutter før slutt mot Halden var ikke LTH i nærheten av å se ut som vinnere. Laget lå under med tre mål, og hadde rotet bort ballen en rekke ganger med slett angrepsspill.

Så snudde det. Marius Klevien scoret en gang. Mihael Gorensek reduserte en gang til. Så fikk samme Gorensek mirakuløst grepet til seg ballen og spilte fra Thomas Skoglund som scoret.

– Da våknet den fandenivoldske vinnerviljen jeg har sett av gutta den korte tida jeg har vært her. Jeg er rett og slett imponert, jublet Bård Egil Tobiassen, som ble kåret dagens spiller for hjemmelaget.

Bestemt på å slutte

Ikke mer enn riktig at han scoret seiersmålet. Men spenningen var ikke over.

– Jeg var redd jeg hadde rotet det til da jeg kastet ballen ut av banen med 12 sekunder igjen. Men heldigvis rodde vi det i land.

I siste sekund reddet Stian Mathisens kveldens siste avslutning tiendedeler før fløyta gikk for full tid.

Bård Egil Tobiassen er hentet inn på korttidskontrakt fram til nyttår. Operasjon overtalelse til å forlenge er allerede i gang. Selv er han fast bestemt på å slutte.

– Da er planen at jeg skal kose meg i 2. divisjon med Stabæk.

Men han legger ikke skjul på at de siste ukene har gitt ham mersmak.

– Jeg har aldri spilt offensivt forsvar som vi gjøre her. Det er en interessant erfaring, selv om jeg bare ligger bak og skal passe på strekspillerne, mens de tre foran jobber som slaver.

Han synes det er tøft gjort av klubben.

– Vi trenger noen som gjør noe annerledes i norsk håndball. Alle motstandere misliker å spille mot oss. Vi står på til siste slutt, og gir oss ikke, sier Bård Egil Tobiassen, med seks år i Haslum og fire år i Sandefjord tidligere i karrieren, og 12 eller 13 serie- og cupmesterskap i bagasjen.

Mister aldri troen

Kristoffer Dekke styrte LTH fra benken mens Stian Bjermeland lå syk hjemme. Glad for seieren, men ikke overrasket.

– Dette var berg og dalbane i 60 minutter. Noen meget gode perioder i angrep, noen svake perioder. Men forsvaret er bra stort sett hele veien. Med den vilje vil har til å vinne ga jeg aldri opp, sier han.

Åtte poeng når serien er halvspilt er han godt fornøyd med.

– Ingen andre enn vi hadde trodd på det. Styrken vår er at vi alltid nullstiller og glemmer alt annet enn den kampen vi skal spille, sier Kristoffer Dekke.

Thomas Skoglund som spilte en avgjørende rolle er enig.

– Det var jo et ran slik kampen var i 2. omgang. Men det er viljen vi vinner på. Vi er nedrykkstippet og spiller helt uten press. Det er en styrke for oss at vi nullstiller oss hele veien, sier Thomas Skoglund.