Dobbeltkuppet

Artikkelen er over 12 år gammel

Lørenskog trengte både assistenttrener og midtbanespiller og fant begge deler i "den glemte" Gunnar Norebø.

DEL

Mange vil huske Norebø som ett av Norges største talenter tidlig på 1990-tallet. Ajax ville hente ham allerede som 16-åring, men Norebø valgte Brann i stedet og spilte seg til fast plass under Hallvar Thoresen. Det ble tre gode år i Bergen, og framtida så lys ut.

Så kom kneskaden, og Norebø havnet i tur og orden i Finland, Åsane og til slutt i Eritrea! Nå blir han spillende assistenttrener i Lørenskog.

– Hvordan havnet du på Romerike?

– Jeg og trener Thomas Berntsen har en felles kompis i Eivind Karlsbakk, og det var han som tipset Berntsen om at jeg var tilbake i Norge etter ett år i Afrika. Å få lov til å bidra på trenersida, og mange lovord om klubben, er grunnen til at jeg sa ja til Lørenskog, sier Norebø.

Skadefri

– Hva skjedde på veien fra Ajax' ønskeliste til spillende trenerjobb i Eritrea?

– Utlandet ble litt for stort for en fersk tenåring fra Austrheim. I Brann spilte jeg 50 kamper for Brann, før jumpers knee ødela tre år sesonger rad. Da jeg omsider kom tilbake, var hele klubben byttet ut og jeg valgte å dra til Vasa i Finland. Så ble det en ny skade før det ble jobb og fotball i Åsane.

– Og Afrika?

– Gjennom Norsk Folkehjelp fikk jeg tilbud om å trene en klubb i toppserien der nede. Det var et eventyr jeg gjerne opplever igjen – utrolig morsomt, sier Gunnar Norebø.

Nå har han vært skadefri i snart fire sesonger og gleder seg til å spille for Lørenskog. Som han sier selv; fotball er det jeg kan og vil holde på med.

– Det passet perfekt med Lørenskog. Min finske samboer fikk jobb i Oslo, og da ble jeg med på flyttelasset, sier Norebø, som foreløpig har bosatt seg på ti (!) kvadratmeter på Kringsjå i hovedstaden.

Storfornøyd

Lørenskogtrener Thomas Berntsen jubler over kuppet det var å hente Norebø til klubben. 29-åringen blir Berntsens nye assistent etter at Vidar Gundersen går over i en ny stilling i klubben.

– Kanskje vi henter en forsvarsspiller til, ellers er alt på plass. Vi har fått tre nye, Petter Larsen, Martin Eid og Gunnar som spillende hjelpetrener. Vi kan havne på alt fra første- til fjerdeplass med dette laget. Det er mange som satser hardt og mye penger, men vi skal være der, tror Thomas Berntsen.

Artikkeltags