Manchester Citys nykommer reiste søndag til England for å trene med klubbens 18-årslag denne uka og se på forholdene i byen.

For første gang siden Fjellhamar og Premier-klubben ble enige om en overgang som trer i kraft 1. juli fikk Abdisalam trene med sine kommende lagkamerater på en fantastisk treningsanlegg like utenfor Manchester sentrum.

– Det er jo 1.000 baner her, ler 15-åringen fra Fjellhamar.

Med tre strøkne gressbaner, en kunstgressbane utendørs, en innendørshall med kunstgress, en idrettshall med styrkerom, treningssenter og gymsal samt eget bygg med garderober og spisesal blir City-talentene tatt godt vare på i klubbens akademi.

– Det er jo slike forhold man drømmer om hele livet. Her er det muligheter for å bli god, konkluderer Abdisalam.

Studier

Han startet mandagen med å bestemme seg for hvilke studier han vil starte på når han flytter til Manchester i sommerferien.

– Jeg ønsker å studere natur og data. Nå skal Manchester City ordne en plass til meg på college, forteller 15-åringen.

Abdisalam vil til høsten gå på skole i England to dager i uka. De tre øvrige ukedagene er det kun fotball som gjelder. I akademiet på sørsiden av Manchester sentrum fant Fjellhamar-gutten seg fort til rette.

– Det er kjempekult her. Alle er hyggelige mot meg og tar vare på meg, sier Abdisalam.

City-akademiet er kjent over hele England for sin evne til å skape Premier League-spillere. Siden august 1999 har juniortrenerne levert hele 21 spillere til a-lagstroppen med Shaun Wright-Phillips og Joey Barton som de mest kjente navnene.

140 spillere

Rundt 140 fotballspillere fra 7 til 19 år tilhører Manchester Citys akademi. De kommer fra land som Irland, Tyrkia, Danmark, Færøyene, Slovakia, Ungarn, Kypros, Malta og Norge.

Til å lede neste generasjons Premier League-spillere har Manchester City ansatt 15 personer på heltid. En direktør, fire trenere, to fysioterapeuter, en spillerutvikler, en person med ansvar for utstyr, tre rekrutteringsansvarlige, en lærer og to personer til å ta seg av administrative oppgaver.

– Alle spillerne du ser utpå her har landskamper for sine respektive landslag, forteller sjefsspeider Barry Poynton i det Abdisalams lag møter de ett år eldre City-spillerne til internkamp i går ettermiddag.

– Jeg reiser til Sveits med det norske G17-landslaget 1. mars så jeg må holde meg i form.