Den gule tråden

Artikkelen er over 13 år gammel

(Kjelsås – Ull/Kisa 2-0). Ull/Kisa bygger 2. divisjonslaget med en blanding av egne gutter og overskuddsvare fra Åråsen. Det var ikke nok til å stå imot Kjelsås' tradisjonsrike "luftkrig".

DEL

Men på Jessheim tenkes det langsiktig. Og grunnstammen i den framtidige planen om 1. divisjon er gul – en blanding av Kisa-gutter og spillere med fortid på Åråsen.

I går debuterte både Mato Grubisic og Thomas Bjerk etter overgangen fra LSK. Av de 14 spillerne som forgjeves forsøkte å slå Kjelsås, tilhører 12 den ovennevnte kategori.

Foruten Grubisic og Bjerk, har Frank Arne Hauge, Tore Holm, Anders Eriksen, Fredrik Langseth og Roger Vaaler vært innom rekrutt- eller a-lagsstallen på Åråsen.

Av dem som var på banen i går, er Fredrik Nilsen, Even Jokstad, Truls Jørstad, Mohammed Abdullah og Ola Jørstad avlet opp på Jessheim.

– En flott gjeng

– Vi har en flott gjeng på Jessheim nå, og det kommer enda flere unge spillere bakfra. Som topplag over flere år, er det naturlig at målet er opprykk til 1. divisjon. Vi vet det ikke vil skje i år, men det ødelegger ikke det vi er i ferd med å bygge opp. Jeg ser positivt på Ull/Kisas framtid, sier Kisa-trener Teitur Thordarson.

På Grefsen stadion i går var det lite som minnet om 1. divisjon. Ull/Kisa gikk i Kjelsås-fella, og klarte ikke å stå imot de lange og høye ballene som har vært Oslo-klubbens varemerke i en årrekke.

– Vi var enige om å stå høyt og å være aggressive fra start. Men vi fikk ikke til det vi hadde tenkt. Slik ble førsteomgangen altfor dårlig fra vår side, sier Kisa-assistent Harald Fjeldberg.

Mato trenger tid

Kjelsås utnyttet det passive forsvarsspillet to ganger og ledet fortjent 2-0 til pause.

Derfra og inn ble det en tung jobb for Kisa og debutant Mato Grubisic.

Spissen som denne uka kom på utlån fra LSK, vant nesten alle duellene han var involvert i. Men han trenger tid for å bli spilt sammen med sine nye lagkamerater.

– Det var ikke noe moro i denne kampen. Forhåpentlig går det lettere etter hvert. For meg passet det bra at Ull/Kisa kom på banen, og etter en vurdering valgte jeg å si nei til tilbudet jeg hadde fra Tyskland. Nå får jeg sjansen til en ny start i et nytt miljø, og ikke minst får jeg spille førstelagsfotball igjen, sier Grubisic.

Han er foreløpig på lån ut sesongen.

– Jeg blir her ut året, så får vi se hva som skjer, sier spissen som har ett år igjen av kontrakten med LSK.

Artikkeltags