Charlotte åpner ny danseskole

Artikkelen er over 12 år gammel

Om 12 dager åpner Charlotte Filberg (26) ny danseskole på Strømmen. Eksverdensmesteren i freestyle skal nå skolere nye discostjerner.

DEL

Enjoy Danseklubb er navnet på etableringen til Charlotte og samboer Freddy Kristiansen. Flatebyjenta bryter nå ut av Lillestrøm Danseloft for å skape sitt eget levebrød.

– Det finnes danseskoler på Skedsmokorset, Lillestrøm og Lørenskog – men ingen på Strømmen. Jeg har alltid drømt om å få til noe på egen hånd, og det er nok av barn og unge som vil danse – det viser også påmeldingene hit før oppstarten, sier Charlotte, som har kapasitet til å ta imot mellom 500 og 1.000 medlemmer i lokalene i 1. etasje på Idrettens Hus på Strømmen.

Samler alt

Hun har tegnet en femårsleiekontrakt og samler nå all sin dansevirksomhet under ett tak. Her skal også hennes eget draktfirma Dazzle og utsalget av Famous treningstøy være. Charlottes rom vil uansett være den 110 kvadratmeter store dansesalen – der er det eks-verdensmesteren selv som skal instruere elevene.

– Jeg tar meg av det administrative, og Charlotte styrer det sportslige som har med dans å gjøre, sier samboer gjennom ti år, Freddy.

Gjennom sin karriere, hvor Charlotte vant absolutt alt som gikk an å vinne, fikk hun også inntrykket av hva som kreves for å bli ordentlig god.

– Her blir det mulig å trene mye for dem som vil det, seks dager i uka. Jeg kommer til å hente inn gjestetrenere fra England og andre steder i Norge, og vil bruke hele mitt kontaktnett for at dette skal bli bra, sier Charlotte, som tar med seg noen av danserne hun har hatt ansvaret for i Lillestrøm Danseloft over til Enjoy Danseklubb.

– Bare sunt

– Har du fått noen negative reaksjoner fra miljøet nå som du blir en konkurrent?

– Jeg har ikke noe usnakket med noen, men det er vel ingen danseskoler som jubler over en ny konkurrent. Samtidig mener jeg at konkurranse er sunt for alle. Det gjør at skolene må bli bedre og freestylesporten utvikler seg.

– Ble det umulig for deg å leve et liv uten dans etter at du la opp?

– Jeg har jo jobbet i bank før – akkurat som min far – men jeg trenger litt mer action. Dans er blitt en livsstil for meg, og da er det ikke noe problem å jobbe døgnet rundt heller. Jeg har hele tida drømt og planlagt dette livet, og nå er det her, sier Charlotte, som åpner dørene 16. januar.

Mini-comeback

Enorme Eurodance-konkurransen i engelske Brean utenfor Bristol blir Enjoy Danseklubbs første store test i utlandet. Og der skal faktisk også "sjefen sjøl", Charlotte Filberg, gjøre et aldri så lite comeback. Nå som hun har begynt å tjene penger på sporten sin, stiller hun i proffenes rekker i England i april.

– Klassen er åpen for utøvere som har sluttet som amatører, men som likevel ikke greier å slutte med dans. Selv om denne gruppen er liten nå, er dette noe som bare vil vokse i framtida for det er flere i samme situasjon som meg, sier Charlotte Filberg.

– Er du mye dårligere nå enn da du ble verdensmester sist?

– Fysisk er jeg nok litt svakere, men jeg er har mer kunnskap og erfaring om koreografi. Det er også et mål for meg å holde formen ved like ettersom det er et poeng at instruktører skal kunne vise elevene hvordan man utfører ting, sier Charlotte, som skal konkurrere i freestyle, slowdance og show i England.

Artikkeltags