Gå til sidens hovedinnhold

Blir på alpinlaget

Artikkelen er over 8 år gammel

Aksel Lund Svindal kunne enkelt stått utenfor det norske alpinlandslaget. Men for Kjeller-gutten har det ikke vært aktuelt å kjøre et sololøp.

Den største langrennsstjernen Petter Northug vraket det norske landslaget og forbereder seg til OL-sesongen med et eget opplegg.

Det er ikke noe alpinesset Aksel Lund Svindal har planer om å gjøre.

– Det har vært helt uaktuelt for meg å gjøre det. At jeg ikke har tenkt slike tanker er også skryt til både trenerne våre og lagkameratene mine. Det opplegget jeg har gjennom skiforbundet er mer enn bra nok, og jeg har null planer om finne på noe eget, sier Lund Svindal.

– Enklere for meg

Om det hadde vært et tema, ville det neppe vært noe problem for romerikingen å få til et bra opplegg utenfor det norske alpinlandslaget.

– Sannsynligvis ville det vært enklere for meg å stå utenfor et landslag i alpint enn det er for Petter Northug i langrenn. Jeg har allerede et personlig serviceapparat fra skifabrikken, sier 30-åringen.

I alpinhistorien finnes det også mange eksempler på utøvere som har kjørt egne opplegg utenfor landslag.

– Bode Miller sto utenfor det amerikanske landslaget sist han vant verdenscupen i 2008. Det viser at det er fullt mulig å få det til med eget opplegg, men det passer ikke meg så godt å være så mye alene. Et lag som fungerer er et bedre alternativ, fastslår han.

Inspireres av ungdommen

Kjeller-gutten har den siste tida vært på treningssamling med alpinlandslaget i Italia. Med Kjetil Jansrud på vei tilbake etter korsbåndskade, betyr det at Aksel stort sett har trent sammen med 14 unge løpere.

– De unge som er på vei opp gir meg nye utfordringer på trening. Det synes jeg er inspirerende, sier Lund Svindal.

Nero-alpinisten har ingen sterke meninger om at Northug kjører sitt eget sesongopplegg foran OL i Sochi.

– Han må bestemme hva som er best for ham. Northug har sikkert god kontroll på det han skal gjøre, og han vil nok klare seg godt alene. Men skiforbundet måtte tilbudt meg et dårlig opplegg for at jeg skulle vurdert det samme, sier han.

Unngikk Red Bull-støy

Det er ikke det eneste området hvor romerikingen har valgt å samarbeide med skiforbundet.

Da han fikk tilbud om en stor internasjonal avtale med energidrikke-giganten Red Bull, gikk alpinisten i dialog med både skiforbundet og deres største samarbeidspartner Telenor for å få benytte reklameplassen på hjelm og andre hodeplagg.

Lund Svindals avtale med Red Bull skapte ikke offentlig støy av samme dimensjon som da Petter Northug inngikk samarbeid med samme sponsor.

Betaler skiforbundet selv

Alpinisten forhandlet selv fram en avtale som både skiforbundet, Telenor og han selv kom godt ut av.

– Jeg visste at jeg måtte tilby skiforbundet en avtale som var bedre enn den de allerede hadde. På den tida var den økonomiske situasjonen i alpint dårligere enn nå, og Telenor skal ha skryt for at de ble med på den dialogen, sier alpinisten.

Etter det RB-sporten kjenner til, betaler Lund Svindal det meste av grunnbeløpet i sin avtale med Red Bull til skiforbundet.

Bonus basert på prestasjonene i alpinbakken er hans eget utbytte av sponsoravtalen.

– Skiforbundet trenger sikre penger, og det er derfor naturlig at avtalen er bygd opp på den måten, sier Aksel.

Kommentarer til denne saken