Strømmen kom til Hamar med tre poeng etter å ha slått Hødd på hjemmebane forrige helg. Vertene sto derimot uten poeng etter å ha møtt Sandefjord og Start i sine to første kamper for sesongen.

Trener Erland Johnsen gjorde én forandring på laget som tok sin første poeng i serien forrige helg. Armin Sistek var igjen tilbake i startoppstillingen til fordel for Simen Stamsø Møller.

Et poengsultent hjemmelag var ikke like aggressive som man kunne forvente. I det hele tatt var de første ti minuttene usedvanlig tamme fra begge lag. Lars-Erik Figved fyrte løs på et frispark fra kanten av 16 meteren etter snaue kvarteret. Avslutningen slo HamKam-keeper Ivar Rønningen til hjørnespark.

Effektive

Kampens første målsjanse var det Strømmen som fikk. Et innlegg fra høyresiden fikk Colin Nkee stusset videre til spissmakker Armin Sistek. Han fikk kontroll på ballen inne i 16-meteren og fyrte løs. Avslutningen gikk via et HamKam-bein og inn i mål bak en utspilt Rønningen. Da viste kampuret på Briskeby 19 minutter.

MINUTT FOR MINUTT: Les kampreferat fra HamKam - Strømmen her!

Vertene ble på ingen måte rystet av å komme under i målprotokollen. Thomas Lehne Olsen var nær ved å utligne kun fire minutter senere. Spissen skjøt via beinet til Frode Bjørnevik. Retningsforandringen holdt på å sette Strømmen-målvakt Duwayne Kerr ut av spill, men jamaicaneren fikk akkurat tåspissen på skuddet.

Fikk uttelling

Etter drøye halvspilt første omgang utlignet vertene. Etter et hjørnespark fikk ikke gjestene klarert. Ballen havnet til slutt på hodet til Anders Emil Nedrebø. Hans heading fikk Kerr akkurat fingertuppene på, men ikke nok til å hindre scoring.

Etter 35 minutter var målscorer Sistek igjen frampå. Avslutningen hans strøk stolpen til Rønningen, som var etter skuddforsøket fra Strømmen-spissen.

Enda større var muligheten til hjemmelaget idet kampuret sto på 45 minutter. Et hjørnespark gikk forbi alle inne i feltet. På bakerste stolpe kom den tidligere Eidsvold Turn-spilleren Edmir Asani akkurat for sent til å løpe ballen i nettet.

Åpent mål

Andre omgang startet langt friskere enn den første. Og det var vertene som fikk den første sjansen allerede etter tre minutters spill. Tidligere Strømmen-spiller Christer Jensen kom seg til dødlinja og la inn. Innlegg fikk Kerr bokset ut, men rett i beina til Emil Dahle. Fra ti meter – og med åpent mål – klarte kantspilleren på mirakuløst vis å skyte over mål.

Dahle var igjen frampå etter 62 minutter. HamKam rullet opp et godt angrep på venstresiden, før de vred spillet. Dahle avslutning fra høyre gikk via et Strømmen-bein og ut til hjørnespark. Det ble det ingenting ut av.

Thomas Lehne Olsen fikk en stor mulighet til å sende Hamar-laget i ledelsen etter 67 minutters spill. Spissen fikk stå alene ved straffemerket og fikk god tid til å sikte med avslutningen. Den strøk på utsiden av stolpen, mens Kerr sto stille og fulgte ballen med blikket.

Fikk straffe

Kvarteret før slutt fikk vertene straffespark da Kerr kom ut på et gjennomspill i retning Vegar Bjerke. Målvakten var på ballen, men hindret også HamKams rutinerte midtbanespiller. Dermed blåste dommeren straffespark til hjemmelaget. Den satte Lehne Olsen midt i mål. Kerr fikk en hånd på ballen, men klarte ikke stoppe den.

MINUTT FOR MINUTT: Les kampreferat fra HamKam - Strømmen her!

Kun sju minutter etter scoring utlignet Strømmen på sin første målsjanse i omgangen. Kerr var ute og stoppet et langt oppspill. Pasningen hans fant innbytter Simen Stamsø Møller i bakrommet. Han fant igjen Kristoffer Tokstad, som kom på et løp bakfra i banen. Avslutningen fra kantspilleren var god og gikk inn bak Rønningen nede ved stolperota.

Med to minutter igjen av ordinær tid smelte Jensen til mot mål. Avslutningen til spilleren som i fjor spilte for Strømmen strøk rett på utsiden av stolpen til Kerr.

Avgjorde

På overtid gikk målscorer Sistek ned etter en duell med en HamKam-spiller inne i feltet. Dermed fikk også Strømmen straffespark. Det tok tidligere HamKam-spiller Frode Bjørnevik.

Han var sikkerheten selv fra 11-meteren da han sendte Rønningen den ene veien og ballen i motsatt hjørne. Dermed var det bortelaget som kunne juble for tre poeng på Briskeby.

Til tross for at vertene hadde de fleste og største sjansene fikk Strømmen med seg tre poeng tilbake til Romerike.